• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 29 Martie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 26 Noiembrie , 2021

Prioritățile Partidul Național Liberal sunt guvernarea, pandemia, controlul inflației și nevoile reale ale românilor

 

O preocupare prioritară pentru senatorul liberal Cristian Niculescu-Țâgârlaș o constituie adoptarea actelor legislative ce reglementează aspecte importante privind pandemia Covid 19, proiecte de legi precum certificatul verde obligatoriu pentru angajații bugetari și din zona privată, o măsură care, deși pare nepopulară, este necesară și agreată de majoritatea cetățenilor.
 

Senator Cristian Niculescu-Țâgârlaș - Acest proiect s-a aflat pe agenda de lucru a celor două camere, senatorii și de­putații fiind conștienți de ne­cesitatea adoptării unor măsuri ferme de natură a crește efi­ciența lup­tei împotriva pandemiei. Există o presiune publică semnificativă care se exercită asupra decidenților, situație care generează îngrijorare în contextul raportării zilnice a noi cazuri de infectări și decese. Proiectul care obligă la deținerea certificatului verde pentru accesul la locul de muncă a fost dezbătut timp de 5 ore în Senat, căzând la vot la o diferență foarte mică, pentru a se bloca ulterior la Camera Deputaților, în acest caz cameră decizională, loc unde dezbaterile legislative decurg mult mai greu.
 

Moțiunea de cenzură din 5 octombrie a declanșat procedurile legale și negocierile privind formarea unui nou guvern, România având nevoie stringentă de stabilitate și responsabilitate în perioada imediat următoare. În acest context, soluția agreată de partenerii de coaliție este funcționarea Guvernului României printr-o alternanță a premierilor desemnați, fapt posibil prin realizarea pașilor procedurali prevăzuți de legislația în vigoare.
 

Senator Cristian Niculescu-Țâ­­gâr­laș – Echipa liberală negociază cu partenerii de coaliție atât programul de guvernare cât și persoana viitorilor premieri, cele două partide urmând să desemneze prin decizia conducerilor politice, identitatea și ordinea accederii la conducerea executivului. Negocierile privind pro­gramul comun sunt aproape finalizate,  în următoarele zile președintele Klaus Iohannis urmând să declanșeze procedura de formare a noului guvern, urmată de validarea acestuia în ședința comună a celor două camere și preluarea atribuțiilor.
 

Pandemia Covid 19 a dovedit că sistemul sanitar din Romania nu este pregătit să gestioneze eficient situațiile de criză sanitară majore, motiv pentru care se recurge la soluții alternative sau in extremis, la transferul de pacienți peste hotare. Una din măsurile ce vor fi puse în aplicare o constituie creșterea capacităților de primire a pacienților, fapt ce va fi posibil și în Baia Mare după aprobarea construirii, dotării și operaționalizării unei unități medicale modulare, în cadrul Spitalului Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” .
 

Senator Cristian Niculescu-Țâgârlaș – vorbim despre un efort colectiv al managementului spitalului județean și al conducerii executive a Consiliului Județean, la care a contribuit și echipa de parlamentari liberali prin demersurile realizate la București. Fondurile sunt alo­cate în cadrul Programului Ope­rațional Infrastructură Mare (POIM), bani europeni care se vor folosi pentru construirea și dotarea spitalului modular. Astfel, aproape 10 milioane de lei vor acoperi costurile de construire a spațiilor, iar suma de 4,8 milioane de lei este destinată achiziționării de dotări precum paturi cu acționare mecanică,  sisteme de livrare a oxigenului cu umidificator, seringi automate, paturi speciale ATI,  aparate de ventilație mecanică,  electrocardiograf, defibrilatoare, cărucioare de resuscitare, ecograf portabil multidisciplinar, echipament radiologic mobil și un computer tomograf, urmând ca, după depășirea crizei sanitare Covid, unitatea modulară să funcționeze ca element suport pentru activitatea Unității de Primiri în Regim de Urgență, zonă critică datorită aglomerării cu pacienți.
 

Administrația publică județeană s-a angajat, încă de la începutul mandatului, să rezolve într-un timp rezonabil problemele de infrastructură rutieră cu care se confruntă Maramureșul, aspect imperios necesar prin prisma punerii în aplicare a strategiei de dezvoltare economică și socială viitoare.
 

Senator Cristian Niculescu-Țâ­gârlaș – Imediat după alegerile din decembrie 2020, am menționat, în una din primele mele declarații publice, că am intrat în politică și recent în Parlament ca să acționez în numele și în interesul maramureșenilor. Din punct de vedere profesional sunt realizat, iar cunoștințele de jurist le-am valorificat punându-le și în slujba comunității în care muncesc și trăiesc, de-a lungul întregii perioade în care am activat ca membru al Consiliului Local Baia Mare și ca viceprimar al municipiului. În administrație este nevoie de o bună cunoaștere și aplicare a legislației, multe dintre aspectele juridice cu care se confruntă comunitățile depășind capacitatea angajaților din cadrul aparatelor de specialitate proprii. În acest context, din poziția actuală de senator mi-am pus întreaga experiență politică, administrativă și juridică la dispoziția colegilor liberali aleși în actuala legislatură, fiind in permanență conectat la problematica cu care se confruntă în activitatea lor. Fără un sprijin bine fundamentat dar mai ales fără investiții reale și consistente nu vom reuși să ne dezvoltăm și să creștem calitatea vieții maramureșenilor, motiv pentru care în fiecare săptămână mă întâlnesc în teritoriu cu primari, viceprimari și consilieri locali pentru a discuta despre nevoile și prioritățile comunităților respective. Așa trebuie și așa consider eu că trebuie să acționeze un senator al Maramureșului.
 

Într-o recentă analiză de presă a activității parlamentarilor maramureșeni, discutabilă ca și obiectivitate, au fost lansate speculații privind prezența senatorului Cristian Niculescu-Țâgârlaș, ca membru sau pre­ședinte, în prea multe grupuri parlamentare de prietenie cu alte state, făcându-se aluzie la multiple posibile călătorii și absențe de la activitățile din Senat.
 

Senator Cristian Niculescu-Țâgârlaș – În general nu comentez textele neasumate sau asumate la vrac de entități media aservite politic, așa cum evit să răspund și la postările tendențioase sau indecente făcute pe social media, de pe conturi false sau de oameni cu  rea credință. Doresc să menționez că desemnarea ca membru într-un grup parlamentar de prietenie se face pe baza unor criterii bine definite iar cei nominalizați își asumă responsabilități în plus față de colegii „sedentari”. Vreau să mai menționez că de la preluarea mandatului nu am fost în nicio călătorie externă cu grupurile de prietenie din care am onoarea să fac parte, participând în schimb la acțiuni ale grupurilor și ale ambasadelor sau oficialilor țărilor respective, desfășurate toate în țară. În schimb, mi-am luat foarte în serios activitatea ca membru al delegației din cadrul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), făcând mai multe deplasări la Strasbourg și Paris, pentru a participa la ședințele delegațiilor țărilor membre ale Uniunii Europene, acțiuni în care se discută o paletă largă și importantă de probleme care privesc România, de la politici economice europene, la situația migrației. Și tot din însărcinarea APCE voi participa în curând la o misiune oficială în Kyrgyzstan.
 

Biroul parlamentar, Senator Cristian Niculescu-Țâgârlaș

 

 

„Echipa liberală negociază cu partenerii de coaliție atât programul de guvernare cât și persoana viitorilor premieri, cele două partide urmând să desemneze prin decizia conducerilor politice, identitatea și ordinea accederii la conducerea executivului”.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.