• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Marţi , 22 Iunie 2021

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Joi , 24 Septembrie , 2020

Prin votul din 27 septembrie, Baia Sprie poate să revină pe drumul dezvoltării, a demnității și a respectului

Vreme de aproape un deceniu, cât Dorin Vasile Pașca a condus destinele orașului, Baia Sprie a cunoscut o dezvoltare fără precedent, în toate domeniile de activitate și, mai ales, și-a recâștigat prestigiul binemeritat în județ și în țară. Băisprienii au redevenit mândri de orașul și originea lor și au găsit din nou puterea de a spera și de a privi cu încredere în viitor. Perioada 2008-2017 a fost, de departe, cea mai benefică perioadă din istoria postdecembristă a orașului. Iar prin votul din 27 septembrie, Baia Sprie poate să revină pe drumul dezvoltării, a demnității și a respectului, votându-l pe Dorin Vasile Pașca în funcția de primar.

 

Simplu, noi definim patriotismul ca fiind dra­gostea de țară, de neam, de comunitate. Numai că, patriotismul e un sentiment mult mai profund și înseamnă mai mult decât atât. Înseamnă deopotrivă cunoaștere - pentru că nu poți iubi ceea ce nu cunoști și înțelegi; altruism - pentru că un patriot adevărat pune binele comun înaintea binelui propriu și, bineînțeles, fapte - pentru că altfel, dragostea de țară, de neam, de orașul tău, rămâne un simplu slogan gol.
Dorin Vasile Pașca a demonstrat, vreme de aproape un deceniu, cât a condus destinele orașului Baia Sprie, că este un patriot local adevărat. Și, datorită acestui fapt a devenit unul dintre cei mai buni primari din județ și din țară: un vizionar, un om de echipă care a îndrăznit să-și dorească mereu mai mult pentru orașul pe care l-a condus și, mai ales, un om care nu a uitat nicio clipă că este în slujba cetățenilor.
Dorin Vasile Pașca a înțeles că un primar nu trebuie să fie doar un administrator public, ci, mai ales, un lider al comunității, un om care unește, care respectă și ascultă diferențele de opinie și gândire, dar care caută mereu punctele comune.

Reporter: Cum vedeți orașul după acești trei ani de când nu mai ocupați fotoliul de primar?
Dorin Vasile Pașca: Orașul este la fel de frumos, și oamenii lui la fel. Nu pot să spun că sunt total dezamăgit de această perioadă de trei ani. Dar sunt, din păcate, câteva derapaje, pe care cred că le pot corecta dacă mă întorc la primărie. Toţi cei aflați în funcții publice pot face greșeli și cele mai multe pot fi înțelese. Există însă câteva limite pe care niciun primar, niciun om de administrație nu are voie să le treacă, iar res­pectarea drepturilor și libertăților fundamentale ale cetățeanului este un astfel de caz. Eu cred că libertatea este darul cel mai de preț pe care ni l-a dăruit Dumnezeu, după viață. Fără libertate, nici dezvoltarea, nici evoluția, nici progresul, nici bunăstarea nu sunt po­sibile. De aceea se spune că liber­tatea este un bun care permite omului să se bucure de toate celelalte bunuri ale sale.

Reporter: De ce ați ales ca slogan „Siguranță. Încredere. Respect”?
Dorin Vasile Pașca: În prima campanie electorală am ales ca slogan „Respect, competență și respon­sa­bilitate”, iar de-a lungul timpului, am mai inversat aceste principii, dar în mare, au rămas la fel, pentru că și eu am rămas, sufletește, ace­lași om. Anul acesta am pus siguranța pe primul loc pentru că sunt convins că suntem îngrijorați cu toții de ceea ce se întâmplă din cauza acestei boli și o să ne fie frică să ieșim în spațiile publice, o să ne simțim vulnerabili. Și atunci, îmi doresc să găsesc o formulă prin care oamenii să se simtă mai în siguranță în Baia Sprie decât în alte părți, ca și acasă. Când ajungi acasă, te simți în siguranță, tu și familia ta.
Apoi, am ales încredere, pentru că eu cred că oamenii trebuie să aibă încredere și în politicieni. Acum toți o să le cerem să ne voteze cu încredere, dar după aceea este datoria noastră să nu-i dezamăgim, să nu le înșelăm așteptările și să nu le irosim încrederea, să nu îi mințim. Îmi doresc o echipă în care oamenii să aibă încredere. Iar respectul reciproc stă la baza civilizației.

Reporter: Un mesaj pentru cetățeni?
Dorin Vasile Pașca: Le doresc, în primul rând, sănătate. În vremuri grele, cu toții avem nevoie de un prieten, un partener de nădejde pe care putem să ne sprijinim, la care știm că putem apela în caz de nevoie și care simțim că ne vrea binele. Eu am fost și îmi doresc să fiu acel partener de nădejde al băisprienilor și îmi doresc ca împreună să trecem mai ușor peste această perioadă dificilă. În rest, sunt convins că vor alege în 27 septembrie cu înțelepciune, cetă­țenii știu ceea ce este cel mai bine pentru ei și au întotdeauna dreptate. Dumnezeu să ne ajute și să ocrotească orașul nostru!

 

„Dorin Pașca va câștiga Primăria Baia Sprie sub sigla Coaliției pentru Maramureș!”

„Băisprienii vor realege primarul care s-a implicat, ani de zile, în buna administrare a orașului! Am recunoscut că, la începutul mandatului de președinte al Consiliului Județean, am privit adeseori cu interes către Primăria Baia Sprie, aflată sub administrarea lui Dorin Pașca și i-am admirat tenacitatea și hotărârea de a implementa cât mai multe proiecte în comunitatea de la poalele Munților Gutâi.
Astăzi, Consiliul Județean Maramureș și Primăria Baia Sprie sunt parteneri care vor dezvolta multe acțiuni împreună, în următorul mandat! Cred în Dorin Pașca și știu că și băisprienii cred în primarul lor! În 27 septembrie, în Baia Sprie VA CÂȘTIGA Dorin Pașca și Coaliția pentru Maramureș!” - Gabriel Zetea, președintele Consiliului Județean Maramureș.


„Administrația locală din Baia Sprie va avea în Gabriel Zetea un partener de nădejde pentru dezvoltarea orașului. Gabriel Zetea este un om de administrație, un om care înainte de toate iubește Maramureșul și maramureșenii și îmi doresc să fie reconfirmat în funcția de președinte al Consiliului Județean Maramureș”.
Dorin Vasile Pașca


 

Tipărit de SC NEW MEDIA SRL, la comanda lui Dorin Vasile Pașca, candidat independent la funcția de primar al orașului Baia Sprie. Cod mandatar financiar: 242001099.

 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.