• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 28 Martie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 20 Mai , 2013

Povestea unui ecograf…

Ecograful pentru Secţia de Pediatrie este al doilea aparat medical achiziţionat în Spitalul Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” cu fondurile colectate de Asociaţia Prietenii Spitalului „Dr. Constantin Opriş” de la sutele de maramureşeni generoşi. Acest ecograf performant a fost, de această dată, plătit integral de către Asociaţi şi apoi donat Secţiei de Pediatrie.

Cu toate că 70% din fondurile Asociaţiei sunt folosite în scopul dotării spitalului cu aparatură medicală nouă, cumpărarea lui nu ar fi fost posibilă fără ajutorul firmei Maravet şi a managerului acesteia, dl. Korponay Ferencz.

Iniţial, la începutul campaniei din 2012, costul de achiziţie a fost evaluat la 10.000 Euro, iar Asociaţia Prietenii Spitalului şi-a atins obiectivul de a colecta această sumă la sfârşitul anului trecut. S-a început căutarea de oferte pentru un ecograf cât mai performant şi care să se încadreze în suma de care dispunea Asociaţia. Toate ofertele obţinute erau în jurul sumei de 15000 Euro, cu TVA inclus. Întâlnirea cu dl. Korponay a fost una providenţială. Prin relaţiile domniei sale, s-a luat legătura cu producătorul de aparatură medicală Mindray, din China, numărul trei în topul producătorilor.

În urma discuţiei avute cu reprezentanţii acestei firme, în luna martie a venit la Baia Mare pentru a vedea activitatea noastră şi pentru a discuta despre achiziţionarea aparatului, domnul William Su, reprezentantul de vânzări din Europa de Est. A fost primit sprijinul necondiţionat al firmei Mindray, iar în luna aprilie, aparatul a pornit din China spre Baia Mare. În data de 23 aprilie, el a fost pus în funcţiune. Aceasta este povestea acestui ecograf, pe care Asociaţia a reuşit să-l achiziţioneze pentru Secţia de Pediatrie, aparat al cărui cost pe piaţă este, de fapt, de 17 000 Euro plus TVA. Fără implicarea acestor oameni inimoşi, procurarea lui, la suma de care dispunea Asociaţia, nu ar fi fost posibilă.

Ei mulţumesc domnului Korponay Ferencz, firmei Maravet, domnului William Su şi firmei Mindray pentru sprijinul acordat, dar şi tuturor maramureşenilor care au contribuit cu cei 2% din impozitul pe venit sau cu alte donaţii pentru achiziţionarea ecografului.

 

De asemenea, sunt adresate mulţumiri firmelor: ADISS, Gold Plaza, UAC Europe, Tipografia Eurotip, FAIMAR, Broaster Chicken, Giropa, Kartoffell, partenerilor media, artiştilor implicaţi în acţiunile noastre, care au fost alături de asociaţia Prietenii Spitalului „Dr. Constantin Opriş” în toate campaniile de strângere de fonduri pentru acest aparat. În aceeaşi notă, toate campaniile din 2013 au ca obiectiv dotarea Secţiei de Oncologie cu un ecograf şi două analizoare care vor diminua timpul de aşteptare al celor care fac tratamentele cu citostatice. Chiar dacă obiectivul pentru acest an este unul mai ambiţios, Asociaţia spera să îl atingă. Desigur, cu ajutorul multor maramureşeni inimoşi, care au direcţionat cele două procente din impozitul pe venit către Asociaţie şi al celor care o mai pot face, până la sfârşitul lunii mai.

 
 

Romana Furtună, Preşedinte Prietenii Spitalului „Dr. Constantin Opriş”

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.