• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 20 Ianuarie 2022

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Miercuri , 27 Iulie , 2016

Portal dedicat IMM-urilor

În cadrul proiectului „Dezvoltarea interoperabilităţii bazelor de date destinate IMM-urilor”, cod SMIS 31446, finanţat prin Programul Operaţional Sectorial „Creţşterea Competitivităţii Economice” (POSCCE) co-finanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională, a fost realizată platforma online „Dezvoltarea interoperabilităţii bazelor de date destinate IMM-urilor”. Aceasta este disponibilă la adresa de internet www.imm.msinf.ro/wps/portal, spaţiu în care Ministerul Comunicaţiilor şi pentru Societate Informaţională oferă gratuit aplicaţii electronice destinate IMM-urilor.

 

Portalul cuprinde aplicaţii destinate IMM-urilor şi administraţiei publice, grupate în 3 categorii, în funcţie de domeniul de interes:Business to Business (B2B) – aplicaţii si instrumente puternice de lucru dedicate activităţii specifice IMM-urilor: aplicaţii de ofertare, aplicaţii financiare, managementul de documente;Government to Business (G2B) – aplicaţii pentru autorităţile locale şi centrale cu scopul livrării serviciilor publice şi de informare pentru utilizatorii IMM-uri prin intermediul mijloacelor electronice în mod organizat; Government to Government (G2G) – aplicaţii de raportare, acces rapid şi structurat la informaţii pentru aparatul de stat.

 

Proiectul a fost lansat cu scopul de a asigura o poartă de acces securizată pentru IMM-uri la o gamă largă de informaţii şi servicii publice online şi de a interconecta bazele de date ale instituţiilor publice.

 

Serviciile existente pe această platformă şi care sunt destinate direct IMM-urilor includ:

GOVERNMENT TO BUSINESS

- Verificare nume firmă - Serviciu de verificare a disponibilităţii numelor de firmă şi redirecţionarea către site-ul ONRC pentru finalizarea tranzacţiei (rezervare nume etc.)

- Cereri servicii ONRC - Canal de comunicaţie directă via email cu serviciile oferite de ONRC şi eventuale solicitări care pot veni din partea IMM-urilor

- Verificare insolvenţi / falimentari / activi - Serviciu de verificare a firmelor către care s-a deschis procedura de insolvenţă/au cerut falimentul/sunt declarate inactive

- Avizare electronică pentru operatori de mesagerie - Serviciu de informare electronică a IMM-urilor pentru sosirea unui obiect de mesagerie în funcţie de providerul la care acesta este abonat.

- Calculator taxe servicii - Serviciul tip wizard permite utilizatorilor în urma anumitor selecţii de interes (Registrul Comerţului, Asistenţă), corelat cu tipul cererii, tipul de informaţii şi obiectele acesteia, generarea unei „note de calcul” estimative care detaliază valoarea taxelor şi/sau serviciilor dorite de către utilizator

- Abonare la servicii SEAP pe baza codurilor CPV - Prin intermediul acestei opţiuni se pune la dispoziţia utilizatorilor o secţiune privind anunţurile de licitaţii existente pe SEAP, filtrate după codurile CPV

- Filtrare proceduri existente în cadrul PCU - Aplicaţia filtrează procedurile disponibile pentru un utilizator de tip IMM la cele relevante profilului (ca persoană juridică) şi domeniilor de activitate (conform codurilor CAEN)

- Cereri de rambursare online pentru OIPSI - Această aplicaţie permite utilizatorilor IMM-uri să îşi gestioneze electronic cererile de rambursare derulate prin proiectele cu finanţare din fonduri europene şi raportarea acestora către OIPSI

 

BUSINESS TO BUSINESS

- Gestiune colaborativă adrese utile - Lista de adrese gestionată colaborativ de instituţii/entităţi juridice, utile în precompletarea anumitor informaţii (judeţe/străzi/coduri poştale) pe baza serviciului de integrare cu Poşta Română.

- Transfer forţă de muncă între IMM-uri - Această aplicaţie permite înregistrarea şi postarea de excedent/necesar de forţe de muncă din partea IMM-urilor.

- Obţinere online a indicilor bilanţieri semestriali - Această funcţionalitate oferă utilizatorilor acces la sursele de finanţare oferite de AIPPIMM.

- Cerere servicii ONRC - Canal de comunicaţie directă via email cu serviciile oferite de ONRC şi eventuale solicitări care pot veni din partea IMM-urilor.

- Bursa produselor cu valoare economică diminuată - Aplicaţia este destinată IMM-urilor care au în vedere tranzacţiile cerere-ofertă pe piaţa produselor cu valoare economică diminuată, revalorificarea deşeurilor, rebuturilor.

- Nomenclator stradal unic/coduri poştale - Aplicaţia oferă asistenţă pentru preluarea/importul codurilor poştale aferente localităţilor şi precompletarea acestor date în profilul IMM-urilor.

- Registru de casă - Realizarea de înregistrări zilnice privind plăţile şi încasările în numerar prin casă din activitatea lor.

- Catalog de presă Poşta Română - Portalul interoperabilitate pentru IMM-uri oferă asistenţă IMM-urilor prin accesarea acestei aplicaţii pentru abonarea la diverse publicaţii de interes.

 

Pentru orice fel de relaţii suplimentare vă rugăm să contactaţi managerul de proiect, domnul prof. dr. ing. Decebal POPESCU la adresa de email decebal.popescu@msinf.ro.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.