• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 28 Septembrie 2022

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 23 August , 2019

PNL Maramureş pregătit pentru alegerile prezidenţiale

Organizaţia PNL Maramu­reş este pregătită pentru campania electorală, pentru alegerile prezidenţiale din luna noiembrie a acestui an. În acest sens, la debutul precampaniei electorale, am discutat cu purtătorul de cuvânt al PNL Maramureş, Cristian Niculescu Ţâgârlaş.


„Organizaţia PNL Maramureş, după alegerile europarlamentare, a ieşit întărită, pentru că a dovedit că toate structurile de conducere funcţio­nea­ză foarte bine, atât pe partea de or­ga­nizare, cât şi pe partea de re­­­­pre­­zentare, comunicare.
Rezultatul colaborării între echipa de campanie şi restul organizaţiei
s-a observat prin depăşirea procentului pe care l-a obţinut PNL la nivelul ţării, cu aproape trei procente, în Ma­ramureş. Acest rezultat bun este do­vada implicării cu multă energie a staffului de conducere a PNL Mara­mureş.
Acum suntem în ultima decadă a lunii august şi, în laboratoarele interne ale organizaţiei liberale mara­mureşene, s-au stabilit vectorii prin­­­­cipali pentru precampanie. Consider că precampania este un moment foarte important care con­­­­so- li­dează, de fapt, poziţia parti­delor politice pentru campania propriu-zisă. Reprezintă un fel de fun­daţie a ceea ce înseamnă o campanie elec­torală. De aceea, suntem pregătiţi pentru dezbateri televizate, suntem pregătiţi pentru materiale importante în presa scrisă, presa electronică. Suntem pregătiţi să promovăm me­saje pozitive, dar şi să combatem, dacă va fi cazul, ata­curile împotriva preşedintelui Româ­niei în presă, în social media.
Toate palierele organizării precampaniei şi campaniei electorale, la nivel de organizaţie, sunt repartizate unor coordonatori. Iar această campanie este condusă de preşe­dintele PNL Maramureş, Ionel Bogdan.
În afară de aceste aranjamente, ceea ce este evident în momentul de faţă şi trebuie să înţelegem este poziţi­o­narea partidului împotriva PSD. Es­te o luptă clară, cu toate nenorocirile pe care social-democraţii le-au adus asupra noastră, asupra României.
Noi avem experienţă şi putem spune că, în acest moment, partidul este doar «clătinat», nu este «răpus». Are structuri întinse în teritoriu, structuri puternice, iar imaginea lui Dragnea şi a doamnei Dăncilă, a doamnei 20-20, sunt încă puternice. Noi, ca partid de opoziţie, trebuie să luptăm împotriva dezmăţului care are loc în structurile PSD, a degringola­dei
existente.
Apare Orlando şi spu­ne că vor fi impozitate pensiile spe­­ciale peste 10.000 lei, imediat vine doamna Dăncilă şi spune că o astfel de decizie nu a fost luată în structurile partidului şi că nu poate fi luată guvernamental. Deci, cele mai importante personaje ale PSD se află într-o contradicţie!
Pe plan local, domnul Zetea lansea­ză tot felul de mesaje ciudate că s-a stabilit în interiorul partidului că vor fi impozitate pensiile speciale… de fapt, o minciunică arunca­tă de el! Din păcate, la PSD Mara­mureş nu există un comunicator, nimeni nu vor­beşte, doar preşe­dintele Gabriel Zetea.
Este pentru prima dată când parlamentarii nu au opinii politice despre ceea ce se întâmplă aici şi la nivel naţional. Nici Liviu Marian Pop, nici Călin Matei, nici Gheorghe Şimon nu apar în conferinţe de presă, nu apar ca şi comunicatori ai partidului, nu dau interviuri, nu participă la emisiuni televizate. Totul se concentrează în spatele domnului Zetea, el este singurul comunicator, singurul care poate sus­ţine, în plan politic şi media, PSD.
Este un exemplu de totalitarism politic în cadrul PSD. Chiar dacă suntem în opoziţie, nu putem să nu observăm acest derapaj democratic, chiar dacă este vorba de PSD!”, a spus Cristian Niculescu Ţâgârlaş.
Liderul liberal maramureşean a explicat parte din strategiile de campanie, dar critică în termeni duri prestaţia social-democraţilor con­duşi de Gabriel Zetea.

„Domnul Zetea a ajuns să blocheze, în social media, alţi reprezentanţi politici, nu lasă să se vadă comentariile, şterge comentariile pe care competitorii le pun la tot felul de prostii pe care le etalează pe pagina de facebook. Ceea ce înseamnă că nu mai suportă critica, nu mai su­portă competiţia politică, totul i se pare un atac la persoana lui, iar reacţiile dumnealui sunt virulente şi obraznice. Am sesizat mesajul triumfalist că s-a reuşit aducerea, de la fondul de rezervă de urgenţă a guvernului, a unei sume importante pentru achitarea unor penalităţi la un contract. Nu cred că această sumă a fost scoasă de doamna Dăncilă din propriul portmoneu! Banii vin de la noi, de la toţi cetăţenii acestei ţări care plătesc taxe şi impozite. Practic, fondurile de rezervă ar trebui să meargă la cetăţeni. De exemplu, aici în Baia Mare, în urma furtunii de acum vreo lună, mulţi au maşinile stricate.
Ar fi trebuit să se dea bani pentru aceste reparaţii, nu să plătim dobânzile penalizatoare la un contract pentru lucrări la un drum. Acest contract a fost început cu mult timp în urmă, dar domnul Zetea a făcut parte din toate structurile aflate la conducerea judeţului, adică a ştiut ce se face, a aprobat ce se face, iar acum spune ce spune! Nu este co­rect, nici politic, nici admi­nis­tra­tiv!”, a mai spus purtătorul de cuvânt al PNL Maramureş.
 

 

Candidaţii şi şansele lor

Liderul liberal a vorbit şi despre şansele partidelor şi ale candi­daţilor în bătălia electorală pentru prezidenţiale.

„Nu cred că PSD, prin doamna Dăncilă, poate ridica probleme semnificative în cursa pentru Cotroceni. Văd o bătălie puternică în interiorul PSD, între Pleşoianu şi Dăncilă. Primul o acuză că nu cunoaşte limba română, că face greşeli după greşeli. Văd un partid dezorganizat, demobilizat…
De asemenea, văd o apariţie inte­re­santă a domnului Dan Barna, preşe­dintele USR, dar care, în urma unor analize sociologice pe care le avem şi noi, nu este cunoscut, are un nivel de notorietate foar­te scăzut. Chiar în zona urbană, unde USR a avut succes, nu este foarte cunoscut. În zona rurală, nu există, practic! În concluzie, nici USR nu va putea avea rezultate deosebite. Iar modul lor de a face politică, în special prin social media, nu va avea priză în mediul rural, un spaţiu clasic, mult mai aşezat. Pe de altă parte, sper să nu existe dispute deosebite cu Alianţa USR-plus. După prezi­den­ţiale, vor fi alegerile locale şi par­la­mentare şi vom avea nevoie de această legătură politică. Este mult mai important să constatăm că avem un duşman poli­tic comun, respectiv PSD. Sunt mai multe ele­mente care ne apropie decât ne despart!
Considerăm că avem prima şansă şi nu vedem o posibilă răsturnare a acestei şanse, deoarece şi din electoratul USR o parte semni­ficativă este votantă Klaus Iohannis. Vorbim aici de un electorat educat, la nivel mediu şi superior, care discerne ofertele poli­tice şi alege după conştiinţă, nu după un militantism de tip PSD.
Noi, organizaţia PNL Maramureş, suntem pregătiţi pentru această bătălie electorală, iar stafful de campanie condus de Ionel
Bogdan va face treabă bună. Alături de pre­şedin­tele filialei sunt Călin Bota, Doru Lazăr, eu pe partea de comunicare. Se va merge în toate UAT-urile, în toate organizaţiile liberale pentru a dinamiza activitatea poli­tică”, a spus Cristian Niculescu Ţâgârlaş, purtătorul de cuvânt al PNL Maramureş.   
 

 

„Noi avem experienţă şi putem spune că, în acest moment, partidul este doar «clătinat», nu este «răpus». Are structuri întinse în
teritoriu, structuri puternice, iar imaginea lui Dragnea şi a doamnei Dăncilă, a doamnei 20-20 sunt încă puternice. Noi, ca partid de opoziţie, trebuie să luptăm împotriva dezmăţului care are loc în structurile PSD, a degringola­dei existente”.
Cristian Niculescu Ţâgârlaş, purtătorul de cuvânt al PNL Maramureş

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.