• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 19 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 11 Septembrie , 2020

„Planul lui Bogdan va genera investiții masive pentru a-i aduce acasă pe maramureșenii din diaspora”

 

Ionel Bogdan, candidat pentru funcția de președinte al Consiliului Județean, preșe­dinte al PNL Maramureș și secretar de stat în cadrul Cancela­riei Prim-ministrului, a prezentat cel mai amplu plan de guvernare locală din istoria alegerilor în județul Maramureș. Liderul liberal va aduce investiții de 1 miliard de euro pentru a transforma un județ din care se pleacă într-unul în care oamenii se întorc. În același timp, Guvernul României ia, la fiecare ședință de guvern, decizii importante, menite să repornească motoarele economiei și să creeze condiții pentru ca cei plecați să revină acasă.
 

Unde ne-a adus administrația PSD-Zetea
 

Ionel Bogdan a criticat, în repetate rânduri, felul în care gruparea PSD-Zetea a administrat județul, acuzându-i pe aceștia că și-au urmărit propriul interes, condamnând județul la subdezvoltare, sărăcie și lipsuri. „Din păcate, astăzi, Maramureșul stă încă pe loc. Este rupt în bucățele de interesele unora. Sunt prea puține pro­iecte comune între orașe, prea puține momente când ni s-a dat voie sau ocazia să creștem împreună. Cele patru țări istorice – Țara Codrului, Țara Chioarului, Țara Lăpușului, Maramureșul Voievodal – sunt încă izolate și nu fac parte dintr-un proiect comun. Mai mult, diferențele de dezvoltare dintre ele opresc orice plan pe termen lung de care să beneficieze toți locuitorii județului.”
Candidatul PNL a pus pe hârtie, în Planul lui Bogdan, ideile, proiec­tele și măsurile care pot transforma județul nostru într-un județ al dezvoltării și al bunăstării, în care cei din diaspora să revină și să aibă același nivel de trai ca în Vest.
 

Planul lui Bogdan și Guvernul PNL sprijină dezvoltarea locală


„Candidez pentru Președinția Consiliului Județean pentru că știu că se poate și la noi! Candidez pentru un Maramureș în care Consiliul Județean așază la aceeași masă toți oamenii care vor să facă ceva pentru județ, de la funcționari publici la investitori, de la oameni de cultură la organizații neguvernamentale, de la parohi la dascăli. Candidez pentru un Consiliu Jude­țean care sporește interesul comun, nu împarte după bunul plac. Candidez pentru a pune pe hartă proiecte de care să beneficieze și Vișeul și Cavnicul, și Târgu Lăpuș și Ieudul, și Sighetul și Baia Sprie”, a declarat Ionel Bogdan.
Acțiunile Guvernului PNL pentru a construi, peste tot în țară, locuri în care cei plecați să se întoarcă, în cele mai bune condiții, sunt din ce în ce mai vizibile. Pe masa Guvernului, în ședința din 3 septembrie, au fost puse proiecte ce sunt de interes pentru județul nostru: măsuri pentru elaborarea Planului Națio­nal de Relansare și Reziliență necesar României pentru accesarea de fonduri externe rambursabile și nerambursabile în cadrul Mecanismului de Redresare și Reziliență; măsuri pentru susținerea dezvol­tării teritoriale a localităților urbane și rurale din România cu finanțare din fonduri externe ne­rambursabile; aprobarea Programului de investiții pentru înființarea centrelor de colectare și prelucrare primară a fructelor de pădure, a ciupercilor și/sau plantelor medi­cinale și aromatice din flora spontană și/sau de cultură în zona montană; aprobarea Programului de investiții pentru înființarea stâ­nelor montane; aprobarea Programului de investiții pentru înfiin­țarea centrelor de colectare și/sau prelucrare a laptelui în zona montană; finanțarea întreprinderilor mici și mijlocii și domeniului HoReCa pentru instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice; aprobarea programului de finanțare Fondul de acțiune în domeniul managementului energiei durabile ș.a.

Ionel Bogdan, împreună cu Guvernul PNL garantează investiții în dezvoltarea locală, ca parte a pro­iectului Reclădim România, pentru a aduce bunăstare și a da șansa ce­lor din diaspora să se întoarcă acasă.

 

Material electoral la comanda PNL Maramureș, Tipărit de: SC NEW MEDIA SRL, Cod AEP - 21200012.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.