• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 22 Iunie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Joi , 3 Decembrie , 2020

Peste 30% din banii alocați pentru drumurile expres în Planul Național de Redresare și Reziliență sunt destinați drumurilor expres din Maramureș

 

Drumurile expres Baia Ma­re - Jibou și Baia Ma­re - Satu Mare be­ne­ficiază de cea mai mare alocare din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) la capitolul drumuri expres, conform documentului lansat săptămâna trecută de Guvernul liberal.
Din cele 2.336,73 milioane de eu­ro prevăzute pentru drumurile expres din România, 760,73 mili­- oa­ne de euro sunt destinați pentru proiectele care leagă Maramureșul de rețelele de autostrăzi naționale și europene.
Călin Bota, candidat PNL pentru Camera Deputaților, a declarat că: „Pentru drumul expres Baia Mare – Jibou avem alocați 423,90 mili­oane euro, iar pentru drumul expres Baia Mare – Satu Mare sunt alo­cați 336,83 milioane de euro. Aceste proiecte sunt vitale pentru conectarea județului nostru atât de rețeaua națională de autostrăzi, cât și de Autostrada M3 Budapesta – Nyiregyhaza – Vaja.
Maramureșul are nevoie de pro­iecte de investiții concrete, iar Guvernul liberal prin Programul de Guvernare și prin PNRR susține dezvoltarea județului și a bună­stării cetățenilor”.
Dezvoltarea turismului în Mara­mu­reș este un alt sector prevăzut în Programul Național de Redre­sare și Reziliență, respectiv 10 mi­li­oane de euro vor fi investiți în modernizarea Mocăniței de pe Valea Vaserului și a căii ferate a acesteia, precum și cabanele Romsilva.
Florin Alexe, candidat PNL pentru Camera Deputaților, a vorbit des­pre dezvoltarea turismului în Ma­ra­­mureș: „Maramureșul este un ju­­deț cu locuri deosebit de frumoase, iar Valea Vaserului este unul dintre cele mai frumoase zo­ne, cu un peisaj de poveste în fie­care anotimp. Din păcate, aceste zone nu sunt dezvoltate la adevă­ratul potențial turistic pe care îl au, iar în Programul Național de Redresare și Reziliență sunt alocați 10 milioane de euro pentru pro­iec­te de investiții în dezvoltarea și modernizarea Văii Vaserului și a cabanelor Romsilva.
Turismul maramureșean merită mai multă implicare și mă voi asigura, din Parlamentul Româ­niei, ca peste 4 ani să avem toate zonele cu potențial turistic din Maramureș dezvoltate la cele mai înalte standarde”.
Guvernul liberal, în parteneriat cu președintele Klaus Iohannis, a re­ușit să aducă pentru dezvoltarea României în următorii ani peste 80 miliarde euro pentru perioada 2021-2027, bani care vor fi re­par­tizați pentru proiecte de investiții necesare dezvoltării țării, de care vor beneficia și maramureșenii.
Programul de Guvernare al PNL este cel mai ambițios și realist Plan lansat de către un partid. Creș­terea salariului mediu net până la 1.000 euro, majorarea pensiilor cu 46% față de 2019, du­blarea alocațiilor, realizarea a circa 1.000 de kilometri de auto­stradă și drumuri expres, precum și revizuirea Consti­- tu­ției și aplicarea unor reforme necesare în sistemul judiciar al României sunt câteva din principalele obiective regăsite în Programul de Guvernare al PNL pentru perioada 2020-2024.
Guvernul liberal în colaborare cu administrațiile liberale și cu un Par­lament majoritar PNL, vor reu­și să aducă dezvoltare și bunăstare în Maramureș, în România.

 

 

Material electoral la comanda PNL Maramureș, realizat de: SC NEW MEDIA SRL, cod AEP - 11200025.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.