• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 20 Octombrie 2021

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 8 Iunie , 2018

Peste 16 milioane a acordat MDRAP comunei Giulești, pentru proiectul de canalizare ape menajere în Berbești și Ferești

Un primar nou și destoinic are comuna Giulești, din iunie 2016, în persoana lui Laurențiu Batin, deținător a două doctorate în filozofie politică și istorie. Acesta a venit la Primăria Giulești cu gândul de a aduce o schimbare în bine pentru locuitorii comunei, astfel că, în numai doi ani de zile, administrația locală a depus mai multe proiecte pe Fonduri Europene și POR, dar a obținut și o finanțare extrem de importantă pe Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL), etapa a doua, acordată de Ministerul Dezvoltării Regionale Administrației Publice și Fondurilor Europene.

În cadrul unui interviu pe care l-a acordat la scurt timp de la învestirea sa în funcția de primar al comunei, Laurențiu Batin sublinia faptul că, în preocupările sale primordiale se află și finalizarea aducţiunilor de apă pe partea Berbeşti-Fereşti, un proiect pe 28 km început de mai bine de 10 ani, dar şi în comuna Giuleşti, care are reţea de apă separată. Prin contractul de finanțare care a fost semnat zilele trecute și de președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, în cadrul ședinței de Consiliu Local, comuna Giulești a obținut o finanțare de 16.271.988,22 lei pentru realiza­rea obiectivului de investiții „Canali­zarea apelor menajere în localitățile Berbești și Ferești, comuna Giulești, județul Maramureș”. Valoarea totală a investiției este de 17.038.694,47 lei.
   
Laurențiu Batin: Avem semnat un contrat de 3,1
milioane de euro pe Fonduri Europene, pentru aducțiunea de apă și canal în satul Giulești

Primarul comunei Giulești, Lauren­țiu Batin a început mandatul cu dreptul, astfel că, încă de anul trecut a reușit să semneze un contract de 3,1 milioane de euro pe Fonduri Euro­pene, pentru proiectul de aducțiune de apă și canal în satul Giulești. „Foarte curând finalizăm proiectul în întregime și îl scoatem la licitație, lucrările urmând să fie executate până în anul 2020. Mai avem și alte proiecte deja evaluate pe Fonduri Europene, iar aici vorbim despre căminele culturale din Berbești și Giulești. Pe GAL am depus un proiect pentru construirea unui teren de fotbal cu nocturnă, iar contractul urmează să fie semnat în cel mai scurt timp. Pe POR am depus un proiect pentru o grădiniță în satul Berbești și deja am fost anunțaţi că vor veni la evaluare în perioada următoare. Tot în Berbești consoli­dăm și școala, pentru ca elevii noștri să aibă condiții europene pentru studiu. Încercăm să obținem finanțări și pe drumurile comunale, vom avea un pod finanțat peste râul Mara, care leagă DN18 de satul Mănăstire, deci în comuna Giulești se lucrează in­tens”, a arătat primarul Laurențiu Batin.

Președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, prezent în Giulești la semnarea contractului de finanțare acordat de MDRAPFE, pe PNDL2, a felicitat administrația locală pentru seriozitate și profesionalism. Alături de șeful administrației jude­țene, la întâlnirea din Giulești a parti­cipat și vicepreședintele Consi­liului Județean, Ioan Doru Dăncuș.

„Mă bucur de câte ori văd că, cei care vremelnic ocupă poziții în adminis­trație, dezbracă haina politică și se preocupă de proiecte benefice, care vor oferi o viață mai bună cetățenilor. La Giulești am găsit un primar serios și o echipă de consilieri locali compe­tentă, am găsit deschidere și trans­parență. M-am bucurat să fiu alături de aleșii comunității într-un moment atât de important pentru Giulești, semnarea unui contract de finan­țare de aproximativ 3,5 milioane de euro, prin care se va realiza canalizarea apelor menajere în localitățile Berbești și Ferești.
I-am asigurat pe aleșii locali de între­gul meu suport și le-am spus că ușa biroului meu este mereu deschisă pentru susținerea proiectelor realizate în interesul oamenilor”, a declarat preșe­dintele Consiliului Județean Maramu­reș, Gabriel Zetea.

 

 


„La Giulești am găsit un primar serios și o echipă de consilieri locali compe­tentă, am găsit deschidere și trans­parență. M-am bucurat să fiu alături de aleșii comunității într-un moment atât de important pentru Giulești, semnarea unui contract de finan­țare de aproximativ 3,5 milioane de euro, prin care se va realiza canalizarea apelor menajere în localitățile Berbești și Ferești”.

Gabriel Zetea, preșe­dintele Consiliului Județean Maramu­reș

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.