• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 02 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 15 Ianuarie , 2024

Parteneriat YMCA România și Chinese YMCA of Hong Kong

În perioada 5-14 ianuarie, un grup de 10 studenți și coordonatorul lor de la Chinese YMCA of Hong Kong 香港中華基督教青年會 - University YMCA (The Hang Seng University of Hong Kong)

vizitează municipiul Baia Mare în cadrul unui schimb intercultural și voluntariat intitulat „Romania Service Trip - Refugee service and cultural exchange” având ca partener Federația YMCA România.

 

În Baia Mare, studenții din Hong Kong, împreună cu echipa coordonată de președintele YMCA România, dl. Dan Carpov, au vizitat organizațiile neguvernamentale băimărene: „American International School of Transilvania, Somaschi, filiala locală «Salvați Copiii», Centrul comunitar ROUA și Team 4 Youth” pentru a afla despre activitățile pe care aceste asociații le oferă tinerilor și despre situația refugiaților din Ucraina la aproape doi ani de la începerea războiului.

 

Tinerii din Hong Kong au aflat despre România, despre județul Maramureș, despre municipiul Baia Mare și Școala de pictură băimăreană, dar și despre arhitectura vernaculară și istoria locului. Nu au lipsit serile interculturale cu mâncare tradițională, muzică și dans din Maramureș, tinerii din Baia Mare învățându-i pe cei din Hong Kong dansuri și cântece, la schimb ei au fost învățați să scrie cu simboluri chinezești, dar și curiozități despre cultura și civilizația din Asia.

 

Călătoria lor în România a început în capitală, astfel din Baia Mare echipa se va întoarce la București unde, împreună cu reprezentanții asociației Young Initiative, membră a Federației YMCA România, vor face activități cu tinerii de acolo, înainte de plecarea spre casă.

 

Astfel de schimburi între asociațiile de tineret sunt benefice pentru o mai bună înțelegere a activităților dedicate tinerilor la nivel global și pentru a încuraja schimbul de bune practici între cei implicați în coordonarea acestora.

 

Având în vedere succesul acestui proiect intercultural, organizatorii își propun ca astfel de schimburi să devină o normalitate, dând șansa tinerilor din toate țările să se cunoască și să realizeze o rețea internațională puternică dedicată activităților de tineret.

    

 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.