• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Marţi , 25 Iunie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 6 Martie , 2020

Paralela 45: Interesul turiștilor se concentrează acum pe charterele verii și vacantele individuale în destinații cu temperaturi medii de peste 25 de grade Celsius

O serie de destinații de vară, unde temperaturile sunt ridicate, au fost incluse de turoperatorul Paralela 45 într-o campanie spe­cială de reduceri Early Booking, lansată la începutul lunii martie. Campania cuprinde des­ti­nații unde, începând din luna mai, temperaturile depășesc 25 de grade Celsius, precum Turcia, Grecia, Spania, Portugalia, Cipru, Egipt, Tunisia, și unde turiștii pot ajunge cu zboruri charter săptămânale din principalele aeroporturi ale țării, în perioada mai-octombrie.Pe fondul știrilor legate de Covid-19, pentru turiști nu mai sunt de interes programele de tip circuit cu plecare imediată, ci doar cele programate în luna aprilie, ori de Paşte, în Creta (Heraklion), la Istanbul, Cappa­docia, Canakkale-Kusadasi-Istanbul, Praga, Atena, Barce­lona, Madrid, Paris, Costa del Sol, Toscana, Sicilia, Roma, Iordania, Tunisia, Rusia, Liban, Țările Baltice, New York, Mexic,
Grecia-Macedonia-Albania, sau Azerbaijian-Georgia-Armenia. Dintre circuitele de Italia, pentru cel de Roma, organizat în prima săptămână din luna martie, niciun turist nu și-a anunțat do­rința de a renunța să mai meargă în vacanță.
În contextul știrilor din ultima perioadă și a întrebărilor adre­sate de turiști, Paralela 45 sus­ține punctul de vedere al întregii industrii turistice, și anume că sumele achitate pentru vacanțele care nu au fost anulate de companiile aeriene și unitățile de cazare, ca urmare a extinderii gripei provocate de Covid-19, nu pot fi returnate de agenția de turism persoanelor care nu mai vor să călătorească. Dacă turiștii se retrag, se aplică prevederile contractului semnat cu agenția de turism. În funcție de data renunțării, penalizările pot fi și de 100% din suma achitată.
„Înțelegem pe deplin teama turiștilor, însă trebuie respectate contractele încheiate. Atâta vreme cât circulația turistică este permisă de autoritățile ță­rilor respective, avioanele zboa­ră, iar hotelurile sunt deschise, agențiile de turism nu au cum să dea banii înapoi celor care se răzgândesc sau se lasă antrenați de știri alarmiste. Situația trebuie tratată cu calm și discer­nământ. Panica ne face mai mult rău decât o situație reală. Dacă se respectă măsurile de igienă anunțate de autorități, nu sunt probleme”, declară Alin Burcea, CEO Paralela 45.

În cazul circuitelor organizate în China, turoperatorul Paralela 45 anunță că turiștii au primit banii înapoi sau au fost rerutați pe alte destinații, după ce mai multe companii aeriene au anulat zborurile spre această țară.

Agenţia de turism Paralela 45, una dintre primele trei agenții private din România, împlinește anul acesta 30 de ani de activitate. În 2020, sloganul turoperatorului este „Viața e frumoasă și merită călătorită!”.

Turoperator consacrat în va­canţe cu zboruri charter în Spania, Grecia, Turcia, Portugalia, Italia, Tunisia și Egipt, şi cu peste 160 circuite culturale şi istorice organizate anual pe patru continente, ori programe pentru seniori, croaziere, va­canţe tailor made, programe de business travel, Paralela 45 combină experiența acumulată în 30 de ani cu capacitatea de a ţine mereu pasul cu noile tendințe din turism.
Turoperatorul are în prezent o rețea națională de 50 de agenții de turism proprii și francize, fiind cea mai mare rețea cu proprietar român din domeniul tu­rismului.
Poliţa de asigurare pentru pachete de vacanţă a ajuns la două milioane de euro în 2020, odată cu noile reglementări privind garantarea pachetelor turistice, şi este una dintre cele mai mari de pe piaţă.

 

 

„Interesul turiștilor s-a mutat spre zonele cu temperaturi ridicate, de peste 25 de grade, unde, conform specialiștilor, virusul nu rezistă. Au crescut vânzările pentru pachetele de vacanță cu transport individual în Grecia, Bulgaria, România, Turcia și pentru pachete cu zbor charter în Antalya, Spania, Grecia, Egipt și Tunisia”.
Alin Burcea, proprietarul Paralela 45

 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.