• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 27 Octombrie 2021

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 17 August , 2020

Pagina oficială Facebook a Consiliului Județean Maramureș a fost atacată

În data de 4 iulie 2020, pagina oficială Facebook a Consiliului Județean Maramureș a fost preluată de hackeri printr-un atac cibernetic, fapt pentru care instituția a efectuat toate demersurile legale pentru recuperarea acesteia.

 

 

Imediat după furtul paginii creată de instituția județeană, conducerea Consiliului Ju­de­țean Maramureș a făcut plângeri penale la Inspectoratul Județean de Poliție, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Maramureș, la SRI, dar și la alte organe abilitate să intervină într-un astfel de furt intelectual, pagina Facebook con­ținând informații și albume foto rea­lizate de angajații instituției, în decursul a peste cinci ani de zile.

Totodată, au fost contactați și re­pre­zentanții Facebook, cărora le-a fost reclamată gravitatea problemei. Deși până în prezent ata­ca­torii nu au fost descoperiți, vor fi continuate acțiunile de găsire și pedepsire a celor vinovați, conform legii. Noul Cod Penal prevede pentru infracțiunile contra siguranței și integrității sistemelor și datelor informatice pedepse cu închisoarea cuprinse, după caz, între 3 luni și 7 ani.
Natura schimbărilor care s-au efectuat pe pagină indică faptul că cei care au preluat-o ar acționa de pe teritoriul României și nu din afara țării. După mai bine de o lună de inactivitate destinată urmăritorilor, marți, 11 august, cei care au preluat absolut fraudulos această pagină au început să pu­blice conținut care, până la acest moment, nu are legătură cu activitatea instituției.

Instituția Consiliului Județean Maramureș face un apel către cei care au pus stăpânire ilegal pe această pagină să o restituie proprietarilor de drept, în cel mai scurt timp.
Începând cu data de 14 iulie 2020, Consiliului Județean Maramureș deține o nouă pagină Facebook, unde cetățenii pot urmări online activitatea instituției la adresa https://www.facebook.com/judetul.maramures/. Pe această cale, invităm maramureșenii să sprijine cu distribuiri noua pagină a insti­tuției și, de altfel, singura pentru al cărei conținut Consiliul Județean Maramureș își asumă res­pon­sabilitatea. De asemenea, îi sfă­tuim pe urmăritorii vechii pa­gini să o raporteze, urmând pașii pre­zentați în secțiunea „Centrul de ajutor Facebook”.
Consiliul Județean Maramureș nu își asumă responsabilitatea pentru conținutul publicat pe pagina pe care nu o mai are în administrare și îndeamnă cetățenii la vigilență maximă în ceea ce privește sursele de informare din mediul online.
 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.