• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 20 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 2 Septembrie , 2016

P.S. Iustin Sigheteanul a sfinţit demisolul bisericii din Rus

Ziua de 20 august a fost una de sărbătoare pentru credincioşii  ortodocşi din parohia Rus, păstorită de părintele paroh Vasile Tarţa. După multă muncă, efort şi dăruire, a avut loc slujba de sfinţire a demisolului bisericii, săvârşită de Preasfinţitul Părinte Iustin Sigheteanul, împreună cu un sobor de preoţi.

 

Ziua de 20 august va rămâne în istoria comunităţii Rus şi a bisericii ortodoxe din localitate, asta deoarece a avut loc slujba de sfinţire a demisolului noii biserici aflate în construcţie. Evenimentul, deosebit de important, s-a bucurat de prezenţa PS Justin Hodea Sigheteanul şi a unui sobor impresionat de preoţi, din care au făcut parte pr. dr. Cristian Ştefan, consilier eparhial, arhim. dr. Casian Filip, ecleziarhul Catedralei Episcopale „Sfânta Treime” din Baia Mare, protos. Varlaam Coroian, stareţul Mănăstirii Chiuzbaia, pr. Ioan Zorel Buia, secretarul Protopopiatului Baia Mare, preoţi din Baia Mare, parohiile învecinate şi chiar de mai departe. Răspunsurile de la strană au fost date de Grupul ASCOR Baia Mare.

Pe o vreme deosebit de caldă şi frumoasă, la slujba de sfinţire a

asistat un mare număr de credincioşi, cu toate că a fost zi de lucru. Biserica a fost îmbrăcată în haine de sărbătoare şi toată lumea a rămas surprinsă de frumuseţea ei. Biserica are zidurile înălţate până la cota +3,5 metri, arcele şi pridvorul terminate, iar de săptămâna aceasta au reînceput lucrările de construire. Piatra de temelie a fost pusă în 10 noiembrie 2013, de către P.S. Iustin Sigheteanul.

 

Cu această ocazie, părintele Vasile Tarţa a fost distins cu titlul iconom stravrofor şi au primit diplome de vrednicie membrii consiliului parohial, binefăcătorii şi sprijinitorii construcţiei, printre care primarul Felician Ciceu şi Daniel Vărzaru, Chief Financial Officer UAC Europe.  Părintele paroh spune că:

 

„A fost un eveniment deosebit pentru că s-a reuşit sfinţirea demisolului. PS Justin a fost impresionat de felul în care arată acesta. Biserica a fost îmbrăcată în straie de sărbătoare, am pus icoane, covoare.

Deja în 28 august am făcut prima liturghie acolo şi o să mai facem, dar voi sluji şi în biserica veche, că mai avem câteva lucruri de pus la punct aici. Ne trebuie un clopot, ne mai trebuie câteva lucruri, avem în vedere şi încălzirea centralizată, am primit ca sponsorizare o centrală, mai trebuie să ducem gazul în biserică şi vom rezolva şi problema încălzirii. Deja continuăm lucrările, meşterii au revenit şi trebuie să mergem până la cota de 6,5 metri, să putem turna centura.”

 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.