• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Marţi , 23 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 20 Noiembrie , 2015

Opt centre din cadrul DGASPC nu au autorizaţie de securitate la incendiu

Mai multe centre din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Maramureş nu deţin autorizaţie de securitate la incendiu, deşi aceasta este  obligatorie. Instituţia a solicitat în acest sens Consiliului Judeţean fonduri pentru obţinerea documentaţiei în vederea autorizării ISU.

 

Viaţa angajaţilor DGASPC, dar şi a beneficiarilor din mai multe centre şi case de tip familial poate fi pusă în pericol până când nu se va intra în legalitate cu autorizaţiile de securitate la incendiu. Din cele 52 de unităţi aflate în subordinea DGASPC Maramureş, 8 dintre ele nu deţin astfel de autorizaţii.

 

„O parte sunt din zona Sighet, avem centrul de la Poienile de sub Munte şi o casă de tip familial din Baia Mare. Pentru foarte multe dintre acestea erau necesare planul de intervenţie, RLV-uri şi cea mai mare problemă a fost acea solicitare prin care centrele trebuie să dispună de centrale automate de detectare a fumului”, a declarat directorul DGASPC Maramureş, Alina Coste.

 

Subiectul autorizaţiei de incendiu a devenit unul la ordinea zilei, după tragedia de la clubul Colectiv din Bucureşti, motiv pentru care zilele acestea se înregistrează un număr record de cereri pentru astfel de autorizaţii. Şi DGASPC Maramureş va face astfel de demersuri, însă întâi de toate a cerut bani de la Consiliul Judeţean, mai exact 292.000 de lei  pentru a putea intra în legalitate. În acelaşi timp, şi autorităţile judeţene s-au trezit în al 12-lea ceas şi au subliniat necesitatea punerii la punct a documentaţiei în această privinţă a tuturor instituţiilor din subordine şi nu numai.

 

„Va trebui să remediem odată pentru totdeauna la tot ceea ce înseamnă instituţii, autorităţi publice această problemă a avizării sau obţinerii tuturor categoriilor de avize, acorduri, autorizaţii, cu atât mai mult acolo unde este vorba de semeni ai noştri cu nevoi speciale, fie că este vorba de copii, fie că este vorba de adulţi cu anumite nevoi”, a precizat preşedintele CJ Maramureş, Zamfir Ciceu.

 

Cea mai mare parte a unităţilor din cadrul DGASPC Maramureş folosesc gaze naturale şi puţine dintre acestea combustibil lemnos.

 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.