• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 29 Martie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 21 Februarie , 2020

Oportunități de înfrățire și relații de colaborare între județul Maramureș și Republica Armenia

Prefectul Nicolae-Silviu Ungur s-a întâlnit în această dimineață cu Excelența Sa, Sergey Minasyan, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Armenia în România, care vizitează județul nostru. Au fost discutate aspecte referitoare la deschiderea relațiilor de colaborare și a oportunităților de înfrățire.

 

 

„Am discutat cu diplomatul armean despre situația societăților comerciale cu capital mixt care desfășoară activitate în județ, respectiv despre deschiderea și identificarea oportu­nităților de colaborare în diverse domenii de activitate care să sprijine dezvoltarea economică și socială a comunităților locale”, a spus prefectul de Maramureș.
Excelența Sa, Sergey Minasyan, Ambasadorul Extraordinar și Pleni­potențiar al Republicii Armenia în România, a făcut referire la înche­ierea de relații diplomatice și de colaborare cu România după obținerea independenței Republicii Armenia. De asemenea, a subliniat deschi­derea pentru dezvoltarea de relații bilaterale între județul Maramureș și județe din Republica Armenia, respectiv unități administrativ-teritoriale. „Este important să avem relații de colaborare și cooperare, să identificăm oportunități în domeniul economic, cultural, turistic, dar și de încheierea unor parteneriate de înfrățire, proiecte comune, având în vedere faptul că în Maramureș există o comunitate armeană, care și-a păstrat identitatea, obiceiurile și tradițiile”, a mai adăugat diplomatul armean.
În ceea ce privește activitățile culturale, s-a discutat despre comemorarea armenilor, victime ale genocidului din luna aprilie, în municipiul Baia Mare, respectiv despre omagierea pictorului de origine armeană Hollosi Simon. Diplomatul armean și-a manifestat dorința de a reveni în județ, la manifestările cultural-artistice „Zilele Maramure­șu­lui” organizate de Consiliul Jude­țean Maramureș, urmând ca până atunci autoritățile administrației publice locale, împreună cu Sorin Gădălean, președintele sucursalei băimărene a Uniunii Armenilor din România, și cu sprijinul reprezen­tanților ambasadei să identifice oportunitățile și partenerii de cola­borare în scopul dezvoltării de relații bilaterale.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.