• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 20 Octombrie 2021

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 18 Septembrie , 2020

O nouă investiție se conturează în comuna Fărcașa

Primăria comunei Fărcașa se află în tratative avansate cu un investitor german, de top, care dorește să deschidă o fabrică în Sârbi. Este vorba despre firma „Sinit” din cadrul grupului Wöhner Industries GmbH & Co. KG:. Noua firmă va produce componente electrice și diferite repere din mase plastice, inclusiv pentru compania Eaton și firma Weidmüller.

 

 

Tratativele au început în urmă cu un an (iunie 2019) când repre­zen­tanții firmei germane,
d-nii Frank Wöhner, președintele Consiliului de administrație al Wöhner Industries GmbH & Co.KG: și Thomas Wisser, ma­na­ger general al Sinit Kunststoffwer­ke GmbH & Co.KG:, au venit în comuna Fărcașa vizitând și firma Eaton. Au rămas deosebit de impresionați de organizare, logis­tică și de dotarea tehnică a companiei. La primele discuții a participat și directorul general al firmei, Pamela Pop.

Anul acesta, în 16 iunie, d-nii Wöhner şi Wisser au revenit în Sârbi unde, la sediul firmei Ha­gero, au purtat mai multe discuții în ceea ce priveşte investiţia, apoi au vizitat câteva locații din Baia Mare. În final, am fost anunțați că au decis să deschidă o firmă în Sârbi.
Recent (septembrie), primarul comunei Fărcașa, Ioan Stegeran a făcut o vizită la sediul Wöhner Industries GmbH & Co.KG: în Rödental, Germania, pentru a avea o nouă rundă de discuții. Frank Wöhner, președintele consiliului de administrație, a anunțat că începând cu luna noiembrie a acestui an intenționează să instaleze mașinile și echipamentele în noua fabrică din Sârbi și să înceapă selecțiile pentru angajare, iar în funcție de mersul lucrurilor, în decembrie sau ianuarie anul vii­tor vor să înceapă și producția. În mod expres, a precizat că, datorită foar­te bunei colaborări cu companiile Eaton și Weidmüller, nu vor fi angajate persoane care lucrează la aceste firme.
Firma Hagero va pune la dispo­ziție, pentru început, o hală având o suprafaţă de 4.700 metri pătrați, actualmente lucrându-se la ultimele detalii în ceea ce priveşte compartimentarea in­terioară conform planurilor investitorului german.

Wöhner Industries GmbH & Co.KG: este o afacere de familie, compania mamă fiind fondată în anul 1929 de către Alfred Wöhner și are sediul în orașul Rödental din Franconia Superioară, lângă Co­burg (Bavaria); președintele consiliului de administrație este Frank Wöhner, nepotul fondatorului com­paniei. Grupul Wöhner are 12 filiale și o rețea extinsă de repre­zentanți în Germania și la nivel internațional, având clienți din peste 80 de țări. Este cunoscut în întreaga lume ca fiind un specialist pentru sistemele internaționale de siguranțe și în domeniul distri­buției de energie electrică, tehnologiei de control și energiilor re­ge­nerabile.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.