• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 28 Martie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 3 Iunie , 2019

O excursie de neuitat la Budapesta oferită de UACE

În perioada 25-26 mai, 40 de elevi din cadrul Liceului Tehnologic „Traian Vuia” din Tăuții Măgherăuș și a Școlii Profesionale Dumbrăvița, însoțiți de cadre didactice din cele două instituții de învățământ au participat la excursia în Budapesta oferită de UAC Europe.

 

De fapt, participanții la excursie au fost câști­gătorii concursului de eseuri, în cadrul căruia, elevii din cele două școli au descris tradiții, obiceiuri și elemente de identitate din localitățile lor.
Din fiecare unitate de învățământ au fost selectați, în cadrul concursului, 20 de elevi. Grupul din Dumbrăvița a fost însoțit de directorul Magdalena Tomșa, profesoarele Cristina Fărcaș, Ileana Dărăban, Alina Sajerli, Paula Bonaț și secretarul Gabriela Pop.
În prima zi a excursiei, elevii și profesorii au efectuat un tur panoramic cu autocarul la următoarele obiective: Piaţa Eroilor, Opera de stat, Biserica „Sf. Ştefan”, Clădirea Parlamentului, Podul cu Lanţuri, Podul Elisabeta, Insula Mar­gareta, Cetatea Buda. Tot în prima zi au vizitat grădina zoologica din Budapesta, una din cele mai mari din Europa, iar seara au fost cazați și au servit cina la un hotel de 3 stele.
În cea de-a doua zi, după micul dejun, au vizitat Palatul Minunilor, prima casă de joacă interactivă științifică din Europa Centrală, unde au petrecut câteva ore distractive. A urmat, apoi, o plimbare de o oră cu vaporașul pe Dunăre, admirând frumusețile Budapestei.
Apoi au pornit spre casă, cu amin­tirea unei excursii reușite pe care cu siguranță nu o vor uita.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.