• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Marţi , 07 Decembrie 2021

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 26 Noiembrie , 2019

Nouă proiecte adoptate de aleșii județeni în ședința extraordinară a Consiliului Județean Maramureș

Miercuri, 13 noiembrie, cu începere de la ora 12.00, în Sala „Bogdan Vodă” a Palatului Administrativ a avut loc o ședință extraordinară a Consiliului Județean Maramureș. De pe ordinea de zi a ședinței condusă de președintele Gabriel Zetea, alături de care s-a aflat vicepreședintele Ioan Doru Dăncuș, au fost retrase patru puncte din totalul celor 13 propuse.


Aleșii județeni au probat contribuţia Consiliului Judeţean Maramureş la diferite acţiuni finanţate din rezerva bugetară, printre acestea aflându-se un sprijin financiar pentru situații de extremă dificultate, acordat comunei Suciu de Sus. Șeful administrației județene a subliniat că este important ca instituția Consiliului Județean să sprijine unitățile administrativ-teritoriale din subordine, aflate în dificultate. „Comuna Suciu de Sus se confruntă cu un blocaj financiar în această perioadă. Cred că este datoria noastră, a Consiliului Județean, de a veni în întâmpinarea unităților administrativ-teritoriale care se confruntă cu astfel de pro­bleme de deblocare a conturilor”, a declarat Gabriel Zetea, președintele Consiliului Județean Maramureș.

În cadrul ședinței s-a mai aprobat participarea județului Maramureș la realizarea acțiunii culturale „Tradiția Maramureșului”, un proiect al Aso­ci­ației Culturale „eCreator”, organizat în scopul promovării tradițiilor, datinilor și obiceiurilor maramu­re­șene. Aleșii județeni au fost de acord și cu sprijinirea proiectului educativ „Școala Gimnazială «Nicolae Iorga» Baia Mare, la ceas aniversar – 60 de ani de existență”, o inițiativă prin care una dintre instituțiile de învă­țământ de elită ale județului va mar­ca momentul de sărbătoare printr-o serie de manifestări de amploare, având invitați speciali din rândul academicienilor.
Totodată, au fost stabiliți indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul „Construcție Turn Instrucție”, un obiectiv cuprins în bugetul Consiliului Județean Maramureș pentru anul 2019, a cărui realizare va facilita pregătirea profesioniștilor din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Gheorghe Pop de Băseşti” al judeţului Maramureş.
Ordinea de zi a fost închisă cu un proiect de hotărâre privind numirea unui administrator provizoriu în cadrul consiliului de administraţie la Regia Autonomă „Aeroportul Inter­național Maramureș”, propunerea Ministerului de Finanțe fiind în persoana lui Călin Chilat.
Proiectul de hotărâre a presupus un vot secret și a fost adoptat, 15 din cei 23 de consilieri județeni prezenți votând pentru.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.