• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 28 Martie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 7 Noiembrie , 2022

Noi măsuri pentru gestionarea refugiaților și sprijin pentru comunitățile marginalizate, discutate cu noul reprezentant al UNICEF România

 Președintele Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan, s-a întâlnit, în 28 noiembrie, cu Anna Riatti, noul reprezentant UNICEF România, pentru a discuta despre continuarea ajutorului oferit refugiaților ucraineni din Maramureș, dar și despre soluții pentru comu­nitățile margina­lizate din județ.

Discuțiile celor doi oficiali s-au axat pe prezentarea situației actuale din jude­țul Maramureș privind refugiații din Ucraina, activitatea din cadrul Centrului de Suport și Asistență „Blue Dot”, necesitățile identificate în ultima perioadă, precum și măsurile ce trebuie luate pe termen mediu și lung în această problemă.

Președintele Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan, a menționat măsurile luate la nivel județean de la izbucnirea conflictului din Ucraina și proiectele aflate în derulare. Totodată, s-a solicitat sprijin punctual pentru necesitățile identificate în cooperare cu instituțiile din subordine având atribuții în domeniul social și organizațiile nonguvernamentale din județ.

Finanțarea unor activități din domeniul educației, realizarea unui Centru Integrat de Suport în Maramureș într-o locație a Consiliului Județean, dotarea sa cu logistică, realizarea în cadrul DGASPC Maramureș a unor rezerve de produse de strictă necesitate pentru gestionarea unor noi valuri de refugiați cu copii sunt câteva din subiectele care au fost aduse în atenția înaltului oficial UNICEF.

„Criza energetică și anotimpul rece care se apropie e posibil să fie un factor declanșator pentru noi valuri de refugiați din Ucraina. Partenerii ucraineni ne-au semnalat acest aspect, iar pentru un astfel de scenariu e nevoie de pregătire și finanțare. Avem o serie de propuneri în acest sens și contăm și pe sprijinul dumneavoastră”, a subliniat președintele Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan.
Anna Riatti, reprezentantul UNICEF în România, s-a arătat deschisă să sprijine propunerile făcute și a promis că, în urma unei analize amănunțite, vor exista modalități de cooperare în beneficiul refugiaților ucraineni.

Un alt subiect important din cadrul întâlnirii, ridicat de președintele Ionel Bogdan, l-a constituit problema ajutorării comunităților marginalizate din Maramureș.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.