• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 20 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Miercuri , 22 Septembrie , 2021

MUZEUL DE ȘTIINȚE ASTRONOMICE BAIA MARE - PARTENER ÎNTR-UN NOU PROGRAM ERASMUS +

În perioada 20 – 21 septembrie 2021, Consiliul Județean Maramureș, prin Muzeul de Științe Astronomice, participă la o nouă întâlnire în cadrul proiectului Erasmus + „DARK”. Evenimentul este găzduit de Planetariul din Viena, iar proiectul se desfășoară în parteneriat cu instituții similare din Viena (Austria), Brno (Cehia), Hamburg (Germania), Hurbanovo (Slovacia), Budapesta (Ungaria), Zielona - Gora (Polonia).

Participarea Muzeului de Științe Astronomice Baia Mare la acest pro­iect este de maximă importanță, fiind o continuare a relațiilor internaționale dezvoltate de planetariul băimărean, în urma derulării cu succes a proiectului UNITRIP *(Universe to Reach? In Plane­ta­rium!), cu o strategie similară ce a vizat realizarea unui produs intelectual care să prezinte impactul tehno­logiilor spațiale în viața coti­dia­nă, spectacolul di­gital full-dome SATELIX.
Spectacolul astral oferit de digital full-dome SALEXIX este dispo­nibil în limba română, deo­camdată doar în Baia Mare, în cadrul programului oferit de Muzeul de Științe Astronomice Baia Mare și reprezintă participarea în premieră a unui planetariu din România la realizarea unui astfel de produs intelectual. În viitorul apropiat, acest spectacol digital full-dome va fi difuzat de către toate planetariile din România.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.