• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 28 Septembrie 2022

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 1 August , 2022

Mondo Cane. Rețeta nemuririi a fost descoperită

Specialiști din întreaga lume au cercetat zeci de ani fiecare părticică a vieții noastre și au ajuns la concluzia că nu doar „genele bune” ne țin sănătoși până la 100 de ani, ci și câteva alte mici obiceiuri.

1. Mănâncă mai multă coajă de pâine. Ea conține de până la opt ori mai multă lizină, antioxidant care luptă împotriva cancerului, decât miezul.
2. Fă sport cu greutăți. Universitatea Michigan a demonstrat că bărbații care fac antrenament de forță regulat și-au scăzut cu opt puncte presiunea diastolică. Îndeajuns pentru a reduce cu 40 la sută riscul de atac cerebral și cu 15 la sută pe cel de infarct.
3. Liber la ulei de măsline și oțet. Pune în salată sau în mâncare oricât vrei! Cu ajutorul lor, vei reduce riscul de cancer, îmbătrânirea prematură, obezitatea și diabetul.
4. Ia un supliment de magneziu zilnic. Vei fi cu 40 la sută mai puțin predispus la deces produs de orice fel de afecțiune fizică.
5. Bea opt pahare de apă pe zi, spun cei de la Universitatea Loma Linda. Specialiștii au descoperit că „băutorii de apă” sunt cu 55 la sută mai puțin predispuși îmbolnăvirilor de orice natură.
6. Mănâncă zilnic un grepfrut roșu și, pe cât de des posibil, fructe de pădure. Aminoacizii și antioxidanții din ele te vor ajuta să previi cancerul și bolile mentale.
7. Râzi mai mult. Alege o comedie, în locul unui film de acțiune sau horror, deoarece o oră de râs îți relaxează corpul și mintea îndeajuns încât să se regenereze după atacurile de stres.
8. Căsătorește-te! Contrar multora care văd viața de familie un iad, specialiștii au demonstrat că persoanele căsătorite au o rată de deces mult mai apropiată de parametrii normali, decât cei care au ales burlăcia!  Prin urmare, datorită confortului psihic și protecției  partenerului de via­ță, căsătoriții trăiesc mai mult.
9. Nu mai duce boala pe picioare. Cei care își pun sănătatea pe locul doi și nu se me­najează în perioada cronică a unei răceli sau a altei boli sunt de două ori mai predispuși la atacuri de cord fatale și la com­plicații serioase ale afecțiunilor. Dacă ești răcit, rămâi în pat!        
10. Savurează două cești de ca­fea pe zi, dacă vrei să previi cu până la 55 la sută apariția infarctului sau a bolilor cardiovasculare.
11. Stinge focul din stomac. Dacă suferi des de usturimi în piept, mergi la medic și tratează-te! Aceste arsuri slăbesc puterea inimii, spun specialiștii de la International Journal of Cardiology.
12. Parfumează-ți dormitorul cu iasomie sau trandafir, pentru a avea un somn liniștit. Cei care nu se odihnesc corespunzător sunt mult mai predispuși bolilor de inimă, mentale și diabet.
13. Nu sări de trei pahare de alcool pe zi. Experții de la Harvard spun că aceasta este rețeta ideală pentru o sănătate curată.
14. Mănâncă cinci porții de legume și fructe pe zi. Sănătatea ta va fi intactă chiar și la vârsta de 100 de ani!
15. Fii relaxat! Oamenii stresați trăiesc cu 20 de ani mai puțin decât un om cu o stare psihică normală. Dacă adăugăm și fumatul la această formulă, ne putem explica de ce foarte mulți oameni suferă decese premature.
16. Nu te mai stresa la muncă! 70 la sută dintre sinucigași au ales să-și ia viața din cauza stresului de la serviciu. Alege să fii calm și să nu iei problemele de lucru acasă. Astfel te vei feri de multe boli mentale.
17. Fă mișcare în aer liber și ia-ți un cățel care să te motiveze! Vei reduce orice formă de depresie până la 100 la sută, iar corpul tău se va simți cu 50 la sută mai bine.
18. Mănâncă ciocolată neagră, chiar dacă ești la regim. Nu va avea efect negativ asupra dietei tale, iar partea bună este că patru grame de cacao sporesc eficacitatea inimii cu 33 la sută.
19. Bea ceai de mentă. Conține antioxidanți puternici care re­duc cu 60 la sută inflamațiile organelor și previn apariția dia­­betului.
20. O oră de somn la prânz face minuni pentru trup și suflet. Efectul lui este imediat, iar remediu pentru boli sau afecțiuni mai bun decât somnul nu există.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.