• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 09 Iunie 2023

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 14 Martie , 2023

 Ursula von der Leyen (VdL) a fost numită în funcția de președinte al Comisiei Europene în vara anului 2019, în urma unor negocieri netransparente. La doar câteva luni de la instalare, a izbucnit pandemia. Sincronizare perfectă, ar zice unii.

În prezent, primește un salariu lunar fabulos, indecent, de 33.400 de euro (majorat din vara anului 2022 cu 6,9%).

Declarația de interese a șefei Comisiei Europene este datată 18 ianuarie 2021. Adică la interval de un an și jumătate de la preluarea funcției. Și nu conține absolut nimic despre averea d-nei VdL. 

Ceea ce sare în ochi la prima citire a documentului este că VdL a fost, până la preluarea funcției la Bruxelles, membru al Consiliului de administrație al Forumului de la Davos. Adică o apropiată a lui Klaus Schwab, inițiatorul Marii Resetări.

De când activează în cel mai important birou al Comisiei Europene (în calitate de „prim-ministru” al UE) VdL a implementat cu mare entuziasm toate directivele Agendei 2030 legate de încălzirea globală, moneda unică digitală, vaccinarea obligatorie ș.a.m.d. Mai nou, sprijină în forță eforturile de război ale aliaților NATO, direcționând fonduri comunitare consistente către Ucraina, la limita legii. 

Sintagma „globalist de frunte” atribuită Ursulei von der Leyen exprimă mult prea modest adevăratele merite ale acesteia. Fostul medic ginecolog din Germania, implicat în scandaluri de plagiat și corupție înainte de a ajunge comisar-șef, a activat și în calitate de director al Conferinței de Securitate de la München, un organism euroatlantic dedicat problemelor de apărare.

Din aceeași declarație de interese publicată pe saitul Comisiei Europene resiese că VdL, pe vremea în care deținea funcția de vicepreședinte al Partidului Creștin-Democrat (CDU), a avut și un angajament ceva mai „exotic”. A fost, spre exemplu, membru al „Lesben-und SchwulenenUnion, Niedersachsen”, adică „Uniunea homosexualilor și lesbienelor din Saxonia Inferioară”, o secțiune din cadrul partidului bazată pe orientarea sexuală. De subliniat că VdL are șapte copii și un nepot. 

Suprinzător este că VdL nu suflă o vorbă despre averea personală, deși provine dintr-o familie de negustori bogați, Albrecht.

În schimb, își amintește în declarația de interese că soțul ei, Heiko, activează ca director medical al Orgenesis, o companie americană de biotehnologie. Absolut printr-o pură coincidență, Heiko a aterizat din Germania în board-ul de la Orgenesis (cu un salariu anual de circa un milion de dolari) cu puțin timp înainte ca VdL să negocieze celebrul mega contract cu firma Pfizer. De asemenea, Heiko deține funcția de director al firmei de consultanță Mediq IE, specializată în piața europeană a sănătății. Calitate în care reușește să atragă fonduri substanțiale din bugetul UE, prin intermediul PNRR-urilor naționale.

Dacă ar fi să ne referim exclusiv la marile suspiciuni de corupție bazate pe fapte concrete, VdL nu are egal în panoplia funcționarilor și aleșilor de rang înalt. Orice politician potlogar din UE pălește în comparație cu șefa Comisiei Europene.

Și, totuși, nu se întâmplă nimic. Ursula von der Leyen își păstrează zâmbetul inocent, de nou-născut. Ca numeroși alți globaliști de frunte, beneficiază din plin de protecția Justiției, sub înaltul patronaj al eroinei anticorupție Laura Codruța Kovesi. De altfel, modul în care instituțiile de forță (servicii speciale, justiție, armată) cooperează armonios cu politicienii neoliberali, sub impulsul unor filantropi ca Soros și Gates, ar putea constitui subiect de curs academic.

Este de-a dreptul scandalos că primim lecții de bună purtare tocmai din partea unor politicieni care, în mod normal, ar trebui să planteze panseluțe în grădina unei instituții de maximă securitate. 

Și mai scandalos e că nimeni nu vine la Bruxelles să protesteze, deși milioane de europeni s-au săturat de VdL și de gașca ei ca de mere pădurețe.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.