• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 20 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 14 Septembrie , 2020

Mircea Cirț: „Baia Mare va avea Academie de Fotbal și va redeveni «Capitala Sportului Românesc»”

Împreună cu echipa de consilieri ai Partidului Național Liberal, dorim să redăm sportului băimărean demnitatea de altădată. Îi am alături pe Ioan Salaci – manager licențiat în sport și pe colegii din departamentul specializat în sport a PNL, oameni care vor ști să pună umărul la gestionarea acestui domeniu atât de important pentru orașul nostru. În Baia Mare s-a făcut performanță sportivă în trecut, iar orașul nostru a dat sportului național campioni la handbal, fotbal, rugby, înot, gimnastică.


„În ultimii 30 de ani, Primăria Municipiului Baia Mare nu a făcut nimic notabil pentru fotbalul băimărean, într-un oraș care în trecut era numit «Capitala Sportului Românesc». Generația mea își poate aduce aminte cu nostalgie de perioada de glorie a echipei FC Baia Mare, de anii în care pe stadionul băimărean au jucat mari echipe ale Europei. Azi, stadionul «Viorel Mateianu» este parțial ruinat, iar fotbalul băimărean se zbate să supravieţuiască în ligile inferioare. De curând, FC Baia Mare a fost învinsă în meciul de baraj pentru promovare în liga a doua de echipa de fotbal a comunei Recea – o echipă cu un buget mult mai mic, dar mult mai bine organizată. La nivel național sunt suficiente exemple de bune-practici ale unor administraţii, conduse de oameni harnici și vizionari care au știut să facă stadioane moderne și să construiască echipe competitive. După modelul unor orașe precum Arad, Cluj, Târgu Jiu sau Oradea, vom înființa o Academie de Fotbal în Baia Mare și vom construi o echipă competitivă condusă de profesioniști pentru a reconstrui brandul «FC Baia Mare». Spre exem­plu, în Arad, s-a construit o arenă modernă, cu 15.000 de locuri. Bucuria arădenilor de a avea un stadion nou a fost dublată de performanța echipei UTA Arad care a acces pe prima scenă a fotbalului românesc” – afirmă Ioan Salaci, unul dintre oamenii cu vi­ziune în sportul băimărean.
Realizarea unei infrastructuri care să asigure condiții moderne de antrenament și de joc pentru sportivi va fi primul pas spre revi­go­rarea sportului băimărean. Nu poți face performanță pe stadioane ruinate, cu vestiare insalubre, cu tribune care stau să se prăbușească. La discuțiile pe care le-am avut zilele trecute, premierul Ludovic Orban ne-a promis sprijin pentru punerea în practică a proiectelor noastre care vizează revigorarea sportului băimărean.
Împreună ne vom lupta să rea­ducem fotbalul băimărean în prima linie.
 

 


 

Mircea Cirț – candidatul Partidului Național Liberal pentru Primăria Municipiului Baia Mare
 

 

 

Material electoral la comanda PNL Maramureș, Tipărit de: SC NEW MEDIA SRL, Cod AEP - 21200012.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.