• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 09 Februarie 2023

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 3 Octombrie , 2022

Ministrul Marcel Boloș - încrezător în proiectele de dezvoltare ale Consiliului Județean Maramureș

Recepția lucrărilor de reabilitare și modernizare realizate pe Drumul Nordului, loturile I și II, a avut loc vineri, 23 septembrie, eveniment la care a fost prezent și Marcel Boloș, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene care, împreună cu Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș, și cu echipa tehnică, au verificat la fața locului tronsoanele de drum cuprinse în proiect.
În cadrul acestui proiect, au fost reabilitați 72,758 kilometri de drumuri județene, fiind cuprinse următoarele 5 drumuri județene și sectoare de drumuri județene: DJ 108D, DJ 108A, DJ 193, DJ 182B și DJ 182C.
Proiectul, în valoare totală de peste 231 milioane de lei, a fost finanțat prin Programul Operațional Regional - POR.
În ceea ce privește lucrările, cele mai importante sunt: realizarea și modernizarea a 15.527,71 mp de trotuare, 50 de stații de autobuz, 79 de treceri de pietoni, au fost reabilitate 10 poduri, două poduri au fost nou construite și s-au executat  lucrări specifice privind siguranța circulației.

Președintele Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan, a vorbit, în cadrul unei conferințe de presă, despre finalizarea acestui proiect important pentru mara­mureșeni și pentru cei care tranzitează județul: „Am reușit să ne mobilizăm foarte bine, să restabilim relația cu antreprenorul care, de asemenea, s-a mobilizat foarte bine, astfel încât, în noiembrie 2021, s-au finalizat lucrările pe lotul I, iar în august 2022 a fost finalizat și lotul II, unde reabilitarea a durat mai mult din cauza lucrărilor la rețelele edilitare din comuna Remetea Chioarului.
La preluarea mandatului de preșe­dinte al Consiliului Județean, în octombrie 2020, stadiul de realizare a lucrărilor la acest proiect era de sub 20% pe ambele tronsoane, iar din punct de vedere financiar, sub 10%. Am muncit intens pentru a duce la capăt acest proiect care are impact asupra economiei ju­dețului și asupra vieții cetățenilor, iar astăzi ne bucurăm de rezultatele muncii noastre.  
Mulțumesc antreprenorului și echipei de proiect din cadrul Consiliului Județean Maramureș pentru implicare și pentru toată munca depusă în realizarea acestui proiect, pe care îl vom continua cu proiectul Mara-Nord, prin care vom reabilita peste 80 de kilometri de drumuri județene. De asemenea, mulțumesc domnului ministru Marcel Boloș pentru toată susți­ne­rea pe care o oferă județului Maramureș și pentru sprijinul oferit proiectelor la care lucrăm, proiecte care vizează creșterea bu­năstării maramu­re­șenilor”.

Prezent în Maramureș, ministrul Marcel Boloș a vorbit despre importanța  dezvoltării infrastructurii rutiere la nivel regional și național, precum și despre importanța atragerii de bani europeni, necesari pentru implementarea proiectelor strategice de dezvoltare a județului Maramureș și  României. „Felicitări președin­telui Ionel Bogdan și echipei de proiect pentru finalizarea acestui proiect important pentru Mara­mureș. Vin cu drag de fiecare dată în Maramureș, știind că aici obiectivul principal al administrației județene este dezvoltarea și implementarea proiectelor”, a declarat Marcel Boloș, ministrul Investi­țiilor și Proiectelor Europene.

De asemenea, în cadrul vizitei în Maramureș, ministrul Marcel Boloș a avut o ședință de lucru cu Ionel Bogdan, în care au fost dezbătute proiectele la care echipa CJ Maramureș lucrează în prezent pentru dezvoltarea județului. Totodată, au fost discuții privind opor­tunitățile de valorificare a fondurilor europene, pe care autoritățile locale le pot accesa prin Programul Operațional Dezvoltare Durabilă (PODD).
„Pentru următorii ani, județul Maramureș are în implementare proiecte în valoare totală de 1,7 miliarde de euro. Dintre acestea, numai pentru infrastructura de transport sunt alocate 1,2 miliarde de euro, cele mai importante obiective fiind realizarea modernizării Aeroportului Internațional Baia Mare, drumurile expres Baia Mare – Satu Mare şi Baia Mare – Jibou”, a transmis Marcel Boloș.

Vizita în Maramureș a ministrului Boloș s-a încheiat cu o vizită la Centrul de Terapii Alternative - ALTHERA - pentru a verifica stadiul lucrărilor la acest centru ce are ca obiectiv îmbunătățirea serviciilor medicale şi complementare ale terapiilor alternative pentru copiii cu dizabilități.
„Stadiul de realizare a lucrărilor este deja foarte avansat, iar până la sfârșitul acestui an vom avea finalizat acest obiectiv de investiții în valoare de aproximativ 3,5 milioane de euro. Centrul Althera va cuprinde 7 cabinete medicale pentru terapii specifice, un parc senzorial și o arenă mare pentru terapie inovatoare cu animale”, a declarat Ionel Bogdan, președinte CJ Maramureș.

 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.