• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Duminică , 21 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 19 Septembrie , 2022

Ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, a vizitat mai multe obiective importante din Maramureș

 Lucian Romașcanu, ministrul Culturii, s-a aflat în Maramureș luni, 12 septembrie, agenda vizitei de lucru fiind una extrem de încărcată. Acesta a fost însoțit, pe tot parcursul vizitei, de către deputatul PSD Maramureș, Gabriel Zetea, președinte PSD Maramureș și vicepre­ședinte al formațiunii la nivel național, dar și de parlamentarii de Maramureș Sorin Vlașin și Gheorghe Șimon.


Încă de la prima oră a dimineții, demnitarul a fost primit în biroul Preasfințitului Părinte Iustin, Episcop al Maramureșului și Sătmarului, unde au discutat aspecte concrete cu privire la o serie de lăcașuri de cult din județul nostru. Următoarea oprire a fost la
Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” din Baia Mare, ministrului fiindu-i prezentate investițiile realizate până în prezent.
De la catedrală, delegația oficială s-a îndreptat spre Biblioteca Ju­dețeană „Petre Dulfu” din municipiul nostru, unde au fost vizitate sălile destinate lecturii, locurile dedicate activităților practice pentru elevii din județ, iar la final ministrul Romașcanu a primit un permis de bibliotecă care i-a fost realizat pe loc.
Din Baia Mare, ministrul Culturii și parlamentarii de Maramureș s-au deplasat la Centrul Cultural Pastoral „Sf. Ierarh Iosif Mărtu­risitorul” din Sighetu Marmației, o clădire monument emblematică care a fost reabilitată recent și unde demnitarul a stat de vorbă și cu reprezentanții mass-media, dar și cu autoritățile locale din cel de-al doilea municipiu al Maramu­reșului. Ultima oprire a fost la Seini, unde a avut loc evenimentul de închidere al proiectului „Cultura în oglindă – Restaurarea Casei Bay”.


Gabriel Zetea: Proiectul „Cultura în oglindă” reprezintă legătura între două orașe surori: Seini (RO) și Kalush (UKR)
„Sunt mândru să fiu seinean și mă mândresc cu faptul că orașul meu de suflet este înfrățit cu orașul Kalush din Regiunea Ivano-Frankivsk, Ucraina, realizând împreună proiectul «Cultura în oglindă». Legătura strânsă între Seini (Mara­mureș) și Kalush (Ivano-Fran­kivsk) este subliniată încă o dată prin realizarea acestui proiect care a dus la înființarea de centre multiculturale în cele două orașe, iar prietenia care ne unește depășește barierele timpului și granițele țării făcând legătura între trecut, prezent și viitor. Aduc sincere felicitări primarului orașului Seini, Tulbure Gabriela Florica, pentru încă un proiect finalizat cu succes, care a dus la adâncirea relațiilor existente între comunitatea din Seini și cea din Kalush, precum și la promovarea turismului și a cooperării transfrontaliere într-un mod sustenabil din punct de vedere social și economic, plecând de la dragostea pentru folclor și grija comună pentru conservarea patrimoniului istoric și cultural. Îi mulțumesc mi­nis­trului Culturii, Lucian Romașcanu, că ne-a fost alături luni, 12 septembrie, pe parcursul întregii zile, vizitând mai multe obiective importante din Maramureș, iar aprecierile sale ne onorează și ne determină să fim tot mai buni și în continuare”, a precizat deputatul PSD Maramureș, Gabriel Zetea.


Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.