• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 20 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 4 Mai , 2018

MediSpa - specialistul în sănătate şi frumuseţe. Micropigmentarea scalpului (MPS)

Micropigmentarea scalpului reprezintă tatuarea punctată, care mimează foliculul firului de păr tăiat la baza pielii. Această tehnică re­lativ nouă se adresează problemelor cosmetice care derivă din afecţiunile enun­ţate anterior. Tehnica de micro­pigmentare a scalpului este o soluţie social acceptabilă pentru acoperirea adecvată a scalpului şi a problemelor părului, conferind un aspect de plenitudine părului şi camuflând foarte bine cicatricile.
Alopecia reprezintă reducerea densi­tăţii părului, de cauză genetică. Pentru stadiile incipiente, de subţiere a firului de păr şi de cădere, primele măsuri pe care pacientul le adoptă sunt trucurile de coafare (pieptănarea părului în faţă, taparea…). Această tehnică de styling este folosită îndelung, pe măsură ce afecţiunea progresează. Mulţi caucazieni cu alopecie cronică îşi schimbă culoarea părului (de la o culoare închisă trec la o culoare mai deschisă), reducând contrastul dintre părul închis la culoare şi tonul palid al scalpului. De asemenea, pot fi folosite şi produse de camuflaj, dar acestea au dezavantajul că pătează hainele, aşternuturile sau se pot chiar scurge odată cu transpiraţia sau în cazul expunerii la apă (ploaie, înot…)


În cazul căror afecţiuni poate fi folosită tehnica micropigmentării scalpului (MPS)?
• Cicatrici în urma alopeciei cicatriciale;
• Afecţiuni autoimune care afectează firul de păr (alopecia areata refractară, alopecia totalis);
• Alopecia androgenetică la femei, care nu răspunde la tratamentul medicamentos şi care nu se califică pentru transplantul de păr;
• Cicatrici după operaţii neurochirurgicale, traumatisme craniene, proceduri de transplant de păr;
• Pacienţii chimiotrataţi, care nu prezintă o recreştere semnificativă a părului după tratament;
• Pacienţii care nu doresc să fo­losească produse de camuflaj sau peruci;
• Subţierea părului său chelire regională, când pacienţii doresc să aibă un aspect mai des al părului.
 

Ce presupune tehnica MPS?
 

Această tehnică creează mici puncte la nivelul scalpului şi care imită firul de păr tăiat. Procedura se poate rea­liza atât cu părul râs,cât şi cu părul lung. Tehnica de MPS produce umbre, creând iluzia undei texturi mai dese a părului. La prima con­sul­taţie trebuie stabilite nişte aşteptări realiste. Pigmentul este introdus în piele prin ajutorul unui instrument prevăzut cu un ac. Pigmentul este unul natural, fără metale grele, este de diverse tonuri, vâscozităţi, pentru adaptarea la diversele zone şi pro­bleme tratate. Remanenţa acestuia ţine în funcţie de sistemul imunitar al fiecărui om în parte, de stilul de viaţă şi de alţi factori, între 2 şi 5 ani, după care retuşurile sunt necesare pentru menţinerea culorii iniţiale.

În Cluj-Napoca s-a deschis prima clinică din ţară, Hair ODot, care foloseşte tehnica de micropigmentare a scalpului cu un singur ac.
 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.