• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Marţi , 23 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 23 Martie , 2018

MediSpa - specialistul în sănătate şi frumuseţe. Chisturi la nivelul pielii

Chisturile epidermice apar de obicei la nivelul feţei, spatelui sau bazei urechii. La originea lor sunt coşurile (comedoanele), motiv pentru care la suprafaţa chisturilor se găseşte o mică deschizătură, prin care uneori se poate „stoarce” un conţinut albicios-gălbui, urât mirositor. Suprafaţa chistului este rotundă, netedă, iar deschizătura chistului dă aspect de coş negru (coş gi­gant). Sunt adesea confundate cu li­poamele (depozite de grăsime). Chis­turile epidermice se pot inflama, elimi­nând puroi. Tratamentul acestora este chirurgical, prin înlăturarea com­pletă a chisturilor mari sau incizia şi drenajul celor mai mici. Cheia tratamentului complet (pentru a nu se reface chistul) este îndepărtarea com­pletă a sacului chistului.
Chisturile pilare se întâlnesc la nivelul scalpului. De cele mai multe ori sunt multiple şi pot creşte mult în dimensiuni, dar lent (pielea care le acoperă pierde, în timp, firele de păr). Originea acestor chisturi este rădăcina firului de păr.
La fel ca şi chisturile epidermice, chis­turile pilare se pot inflama şi eli­mina un conţinut brânzos. Trata­mentul este chirurgical, prin chiu­retarea leziunilor mici sau îndepăr­tarea chirurgicală prin excizie, a le­ziu­nilor de dimensiuni mai mari.

Persoanele trecute de 30 de ani pot prezenta (25%), la nivelul feţei (frunte, obraji, nas, pleoapa infe­rioară), mici papule, cât acul de gă­mălie, de culoare alb-gălbuie. Aces­tea reprezintă, de fapt, glandele care secretă grăsime. Aceste leziuni pot fi îndepărtate prin tăierea la suprafaţa pielii a porţiunii supra­denivelate sau prin chiuretare, electrocauterizare sau laser pulsed-dye.

La nivelul pleoapelor inferioare, în jurul vârstei de 30-40 de ani, pot să apară mici papule, numite sirin­goame. Acestea au originea în canalele care elimină transpiraţia. Iniţial puţine ca număr, acestea se înmulţesc cantitativ cu vârsta. Dacă deranjează din punct de vedere cosmetic, pot fi îndepărtate prin electrocauterizare, chiuretare sau tăiate cu foarfecă. 
 

Contact

MediSpa Baia Mare, strada George Coşbuc nr. 25 A,
TELEFON: 0786-596699, site: www.medispa.ro.
 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.