• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 20 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 19 Ianuarie , 2018

MediSpa - specialistul în sănătate şi frumuseţe. CEARCĂNELE. Cauze și cum pot fi remediate

Percepţia pe care o avem despre gradul de oboseală al unei persoane sau despre vârstă se bazează preferenţial pe aspectul regiunii periorbitale. În orice cultură şi de-a lungul întregii is­torii, percepţia de către societate este similară: cearcănele dau un aspect tern, obosit, îmbătrânit. În SUA, o femeie cheltuie în medie aproximativ 15.000 dolari (de-a lungul vieţii) pe produse cosmetic care să camufleze aceste cearcăne.
Care este cauza apariţiei cearcănelor?
În primul rând ar trebui să înţelegem anatomia perioculară. În mod normal, această zonă are susţinere osoasă şi ligamentară. Odată cu înaintarea în vârstă, porţiunea mijlocie a feţei îşi pier­de din volum (atât volum de gră­sime, cât şi de os), astfel încât grăsi­mea „coboară” spre partea inferioară a feţei, iar ligamentele care ar trebui să menţină grăsimea din jurul ochiului devin moi, astfel încât apar sub ochi adâncituri.

Pe lângă aceasta, pielea se subţiază, odată cu înaintarea în vârstă, devenind mai transparentă, astfel încât reţeaua vasculară şi muşchii devin mai vi­zibili (cu un aspect mai albăstrui).
Nemaiexistând o susţinere bună a zonei, se poate acumula lichid, mai ales pe perioada nopţii. Acest lichid determina două modificări cutanate: ochii umflaţi, în special dimineaţă sau după consum de alimente sărate, şi un aspect maroniu al
zonei din jurul ochilor, dat de „ieşi­rea”celulelor roşii din vasele de sânge. La toate acestea se adaugă ca­li­­tatea pielii, care, inco­rect îngrijită de-a lungul vieţii, poate prezenta pete vasculare, maronii, as­pect uscat, perga­ment­os şi altele.
Ce putem face pentru a ameliora cearcănele?
Primul pas este aplicarea de produse cosmetic care să camufleze zona. Un fond de ten mineral poate fi folosit pentru a ameliora aspectul albăstrui al zonei, precum şi aplicarea de produse corectoare (de exemplu, pentru roşeaţă se va aplica produse cu pigment verde).

O serie de creme dermatologice pot să amelioreze culoarea maronie a pielii, şi anume cremele pe bază de retinoizi şi vitamina A, hidro­chinona, cafeină, peptide. Ca şi tratamente non-invazive avem la înde­mâ­nă: lumina intens pulsate (IPL), care ameliorează aspectul inomogen, de umbră a zonei suborbital, radiofrec­venţa(pentru stimularea colagenului), laserele Q-switch (pentru aspectul maro intens) sau laserele PDL.
Tehni­cile invazive superficiale imp­lic[ peelingurile chimice (singure sau în combinaţie cu alte proceduri) – peeling cu TCA 15%, acid lactic.
Laserul ablativ cu dioxid de carbon este o metodă care încearcă nivelarea zonei infraorbitale. Se mai poate efectua mezoterapia cu acid hyaluronic sau injectare de acid hyaluronic în zona suboculară, ambele cu rezultate spectaculoase şi relative rapide.
Dacă aceste proceduri nu ne mulţu­mesc, putem apela cu încredere la proceduri chirurgicale de transfer de grăsime (în loc de injectare de acid hyaluronic, se injectează grăsime prelevată din altă zonă a corpului). Tratamentul chirurgical al zonei infraorbitale implică blefaroplastia.

 

 

Contact
MediSpa Baia Mare, strada George Coşbuc nr. 25 A,
TELEFON: 0786-596699, site: www.medispa.ro.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.