• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 19 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 3 Octombrie , 2017

MediSpa - specialistul în sănătate şi frumuseţe

Pata de somon reprezintă o aglomerare de capilare, sub forma unor pete ro­za­lii, aplatizate, localizate în zona cefei (mușcătura de barză), în zona dintre ochi (sărutul îngerilor) sau pe frunte, nas, buza superioară sau pleoa­pe. De obicei, aceste leziuni dispar odată cu creșterea copilului, mai puțin cele din zona cefei. Nu necesită tratament.

Hemangiomul infantil este tot o aglo­merare de capilare, cu aspect de căp­­șună, care apare la câteva săptă­mâni de la naștere. Aceste leziuni cresc rapid în primul an, ca apoi să dis­pară în marea lor majoritate, până la vârsta de 9 ani. Nu necesită tratament, decât în cazul în care se dez­voltă în jurul ochilor sau gurii, caz în care se pot ulcera, sângera sau infecta. Trata­mentul se face prin administrare de propranolol sistemic (Hemangiol) sau local, corticoizi sistemic sau prin te­rapie laser – PDL (VBeam), Nd:YAG, argon.

Pata de vin este o pată plană, rozalie-ro­șiatică, care odată cu creșterea co­pilului devine mai închisă la culoare, chiar purpurie, mai mare și mai groasă. Pot să apară pe orice zonă a corpului, dar cel mai adesea se locali­zează la nivelul feței. Aceste pete sunt cauzate de o anomalie vasculară, care determină dila­tarea capilarelor în acea zonă.
Ca tratament, se poate încerca terapia laser (PDL - VBeam, - Nd:YAG, argon, Alexan­drite), tratamentul chirurgical (grefe de piele) sau se poate acoperi cu produse cosmetice de camuflaj. În lipsa tratamentului, aceste pete se îngroașă în timp, putând duce la incapacitate sau desfigurare.
Nevii congenitali sau semnele de naștere sunt, așa cum se și denumesc, semne care apar de la naștere, care se pot prezenta pe orice zonă a corpului, variind ca dimensiuni (de la câțiva milimetri, până la 20 cm). Nevii congenitali multipli sau giganți necesită urmărire dermatologică periodică, deoarece se pot transforma, în timp, în melanom (cea mai agresivă formă de cancer de piele).

Petele cafe-au-lait  sunt pete cafenii, ovale, la nivelul toracelui, feselor sau picioarelor, care cresc odată cu co­pilul, devenind mai închise la culoare. De obicei nu reprezintă o problemă, dar dacă sunt numeroase (peste 6 leziuni) şi au cel puțin 0,5 cm, trebuie luată în calcul neurofibromatoza (afec­țiune genetică).

Pata mongoloidă se observă în zona lombo-sacrată, fese sau umeri, sub forma unei pete albastre sau gri-albastre, în special la persoanele cu ten mai închis la culoare sau care provin din Estul și Sud-Estul Asiei, Turcia sau printre Amerindieni.

 

 

Contact
MediSpa Baia Mare, strada George Coşbuc nr. 25 A,
TELEFON: 0786-596699, site: www.medispa.ro.
 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.