• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 20 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 14 Mai , 2019

Măsurile Europarlamentarilor PSD pentru APĂRARE

Candidații PSD pentru alegerile europarlamentare au declarat că vor susține creşterea eficacităţii, vizibilităţii şi impactului PSAC (UE trebuie să îmbunătăţească trimiterea rapidă în teatru a misiu­nilor civile şi propriile capacităţi de răspuns rapid și vor fi avute în vedere şi domenii precum apă­rarea cibernetică, securitatea maritimă şi managementul frontierelor). Viitorii eurodeputați so­cial-democrați vor sprijini dezvoltarea capacităţilor prin aprofundarea cooperării în procesul de dezvoltare a capacităţilor militare sub egida Agenţiei Europene de Apărare/EDA și vor fi dezvoltate în comun proiecte dedicate sistemelor aeriene pilotate de la distanţă, ameliorării capacităţilor de realimentare a aeronavelor în zbor, a comunicaţiilor guvernamentale prin satelit, a apărării cibernetice.

„Vom lupta pentru întărirea industriei europene de apărare, ur­mărindu-se ca aceasta să fie in­tegrată, sustenabilă, inovativă şi competitivă. Statele membre vor depune eforturi pentru ajutorarea întreprinderilor mici şi mijlocii, pentru edificarea de stan­darde comune în planul industriei de apărare, recunoaşterea reciprocă a certificărilor militare şi aprofundarea cooperării între cercetarea civilă şi cea militară. Ne vom asigura că toate aceste măsuri menite a întări capacitățile de răspuns ale statelor europene la amenințările militare din afara Uniunii vor fi armonizate pe de­plin cu sistemul de securitate asigurat deja de efectivele NATO. În viziunea noastră, Agenția Eu­ropeană de Apărare și NATO sunt aliați naturali, nu adversari po­li­tici”, arată candidații PSD pentru Parlamentul European.

Măsurile Europarlamentarilor PSD pentru ECONOMIE

Social-democrații vor susține, în Parlamentul European, reinven­ta­rierea tuturor tratatelor şi acor­­durilor economice şi comer­ciale bilaterale ale României, de­ma­rarea unor planuri de ac­ţiu­ne con­­cretă rezultată din aceste do­cumente, reluarea sau dez­vol­tarea relaţiilor economice internaţionale cu zonele (statele) tradiţionale şi implicarea activă în vederea consolidării statului de „jucător economic regional”. Aceștia vor milita pentru întărirea Pieței Interne a Uniunii Europene prin încheierea de acorduri comerciale cu țari terțe, care să nu dezavantajeze industria și IMM-urile europene.


Măsurile Europarlamentarilor PSD pentru MEDIU

„Vom milita pentru politici pu­blice care să asigure plata contra­valorii restricțiilor de exploatare a pădurilor situate în arii naturale protejate din bani europeni și nu din bugetul de stat al României. Majoritatea ariilor naturale pro­te­jate de interes național/inter­național se suprapun cu cele de interes comunitar, ajungându-se la o suprafață de aprox. 23% din te­ritoriul României. Proprietarii de păduri aflate în arii naturale protejate sunt despăgubiți în acest moment, doar din bugetul național, ceea ce trebuie să se schimbe. Vom lupta pentru subvenții UE astfel încât produsele locale din ariile naturale protejate să ajungă de la fermier pe raftul românesc și european. Produse locale importante pentru conservarea naturii ajută la menţinerea peisajelor naturale din zonele rurale, datorită continuării practicilor agricole într-un mod tradiţional. Vom face demersuri pentru protejarea ori­­ginii produselor tradiționale și meșteșugărești prin extinderea pre­vederii marcajului de origine geografică controlată”, a precizat Crina Chilat, candidatul PSD Maramureș pentru Parlamentul European.

 

 

Realizat la comanda PSD de NEW MEDIA SRL, Cod mandatar financiar 41190008

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.