• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Marţi , 22 Iunie 2021

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Joi , 29 Aprilie , 2021

Maramureșul, inclus într-o nouă rută cultural - turistică la nivel național

Județul Maramureș a fost inclus de către Ministerul Economiei, Antrepre­noriatului și Turismului într-o nouă rută cultural – turistică dezvoltată pe plan național, denumită „Meșteri populari și meșteșuguri tradiționale din România”.

 

Din aceasta fac parte ruta cultural – turistică elaborată de Consiliul Județean Maramureș, „Meșteri și Meșteșuguri”, alături de „Lada de zestre a județului Neamț. Arta lemnului” și „Redescoperind tradiții locale. Colecții etnografice nemțene” depuse de Consiliul Județean Neamț și de „Drumul ouălor încondeiate în Bucovina” depusă de Consiliul Județean Suceava.

Artizanatul reprezintă meșteșugul ridicat la nivel de artă. Extrem de inventiv, țăranul român a țesut lâna și pânza, a modelat lutul, a cioplit lemnul, a prelucrat pielea, a confecționat măști, a împistrit și a încondeiat ouă, a pictat sticla. Toate acestea pentru a-și face viața mai ușoară, dar și mult mai frumoasă.

Produsele meșterilor populari din România au funcționalitate va­riată, putând fi de uz casnic, tradiționale, culturale, estetice și decorative, religioase și sociale. Și toate trimit la calitățile sufle­tești ale artizanilor: răbdare, cultul pentru muncă, credința în Dumnezeu și comuniunea dintre oameni.

Rutele cultural – turistice dezvoltate pe plan național repre­zintă metode pentru dezvoltarea produselor turistice românești și sunt  promovate inclusiv pe site-ul Ministerului Economiei, Antrepre­noriatului și Turismului, la adresa: http://turism.gov.ro/web/rute-cultural-turistice/.

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.