• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 29 Martie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 7 Februarie , 2022

Maramureșenii se pot testa gratuit și anul acesta pentru depistarea infectării cu SARS-CoV-2

Consiliul Județean Maramureș continuă și în anul 2022 implementarea proiectului „TESTĂM PENTRU SĂNĂTATEA MARAMUREŞENILOR”, aprobat prin Hotărârea Consiliului Județean Maramureș nr. 06/31.01.2022.
Proiectul asigură testarea gratuită pentru depistarea infectării cu COVID-19 a populației județului Mara­mureș, în vederea luării măsurilor adecvate de prevenire și limitare a răs­pândirii virusului SARS-CoV-2, precum și a efectelor acestuia, oferind, de asemenea, și o imagine de ansamblu asupra gradului de răspândire la nivelul județului.

Cetățenii care doresc să se testeze se pot înscrie pe portalul online www.testaminmaramures.ro, începând cu data de 15 februarie 2022. În această etapă a proiectului, testarea se va realiza prin metoda RT-PCR și prin Testarea Rapidă An­tigen, după caz.
Centrele de testare la care cetățenii din județul Maramureș pot fi pro­gramați pentru testare sunt: Spitalul Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” Baia Mare, Spitalul de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare, Spitalul Orășenesc Vișeu de Sus, Spitalul Orășenesc Târgu Lăpuș și Spitalul Municipal Sighetu Marmației.  

Proiectul se va derula pe tot parcursul anului 2022, înscrierea fiind posibilă atât pe portalul on-line al proiectului, cât și prin intermediul primăriilor localităților din județul Maramureș. Poate fi beneficiar al proiectului orice cetățean al jude­țului Mara­mureș care îndeplinește criteriile de eligibilitate prevăzute în regulamentul privind implementarea Proiectului „TESTĂM PENTRU SĂNĂTATEA

„Anul acesta, acordăm 1 milion de lei pentru proiectul «Testăm pentru sănătatea ma­ramu­reșenilor», iar dacă va fi necesar vom crește suma alocată, pentru ca maramureșenii să beneficieze de testare gratuită pentru depistarea infectării cu SARS CoV-2.
Este un proiect care a avut un impact de peste 10 mii de persoane testate la nivelul județului Maramureș, în perioada de aproximativ un an, iar în actualul context, în care avem foarte multe persoane care s-au îmbolnăvit de Covid-19, consider că trebuie să păstrăm și să promovăm acest program.
Totodată, începând cu anul 2023, îmi doresc să nu mai avem nevoie de acest proiect și să scăpăm de această pandemie care afectează în continuare foarte mult viața tuturor”.

Ionel Bogdan, președinte CJ Mara­mureș

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.