• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 20 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 24 Aprilie , 2023

Mănăstirea „Învierea Domnului” Habra

 Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureșului și Sătmarului, s-a aflat marți, în a treia zi a Sfintelor Paști, 18 aprilie 2023, în mijlocul obștii monahale de la Mănăstirea „Învierea Domnului” Habra din localitatea Groși, cu ocazia serbării hramului lăcașului de închinare.

Cu acest prilej, Preasfinția Sa a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la Altarul de vară al mănăstirii, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi. Între părinții soborului slujitor amintim pe preacuviosul părinte arhimandrit Casian Filip, vicar eparhial, Pr. Ionuț Todorca, consilier cultural, Pr. Virgil Jicărean, consilier al sectorului patrimoniu sacru și pictură bisericească, Pr. Fabian Coroian, protopopul Băii Mari, Pr. Bogdan Ciocotișan, paroh în Dumbrăvița și președintele ATOP Baia Mare - slujitor la această mănăstire mai mulți ani, Arhid. Dumitru Botiș, inspector eparhial, Arhid. Gherasim Nap, Arhid. Ioan Onuț Păcurar, referent secretariat, Arhid. Radu Anton de la Catedrala Istorică „Adormirea Maicii Domnului” din Baia Mare, alături de alți preoți slujitori din parohiile învecinate.

 De asemenea, la hramul mănăstirii au fost prezente și autoritățile locale.

Răspunsurile la strană au fost date de către Corul Parohiei Ortodoxe „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Groși.

La momentul Chinonicului, cunoscuta interpretă Gabriela Ardusătan, fiică a localității Groși și solist vocal în cadrul Ansamblului Folcloric Național „Transilvania”, a interpretat câteva cântări specifice perioadei pascale.

În încheiere, părintele Casian Filip a mulțumit Preasfințitului Părinte Timotei Sătmăreanul pentru prezența în mijlocul obștii monahale și pentru slujire și, în semn de recunoștință și prețuire, din partea obștii și a tuturor credincioșilor, a dăruit o bederniță brodată și un coș cu flori.

 

Pr. Adrian Dobreanu

Responsabil Comunicații Media-Online

 

   

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.