• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 29 Martie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 30 Aprilie , 2019

„Mă bucur că am reușit să recâștigăm încrederea oamenilor.”

Suntem în prag de campanie pentru alegerile europarlamentare de la sfârșitul lunii mai și în pragul sărbătorilor de Paști. Politicienii iau și ei o scurtă pauză de la politică pentru a reveni în forță în campania electorală care se anunță deja destul de tensionată, în condițiile în care vom avea și un referendum intern pe teme legate de justiție. În acest context, am stat de vorbă cu președintele PNL Maramureș, Ionel Bogdan, care a participat în ultima vreme la multe acțiuni în județ, s-a întâlnit cu maramureșenii și a văzut care e starea de spirit a oamenilor.

 

 

Reporter: Mai au oamenii încredere în politicieni, mai vin să vorbească cu dvs.?
Ionel Bogdan: Oamenii au încredere în politicienii care nu-i păcălesc, care nu le cer voturile în baza unor promisiuni, iar apoi uită de promisiunile făcute. Vă spun că am întâlnit mulți maramureșeni dezamăgiți de actuala guvernare care le-a promis bunăstare, spitale, școli, locuri de muncă bine plătite, iar apoi i-a uitat. Oamenii și-au dat seama că au fost păcăliți și nu mai au încredere în cei care le-au cerut voturile și apoi i-au uitat.
Cu noi, liberalii, oamenii vin să vorbească pentru că am demonstrat, prin primarii noștri, și prin activitatea reprezentanților noștri din Parlamentul României și din Par­la­mentul European, că ne ținem de cuvânt, că facem proiecte care răspund nevoilor oamenilor și că ținem seama de ce vor cetățenii.
Vorbind de încredere, în Maramu­reș, în ultimii doi ani, s-au înscris în PNL peste 1.500 de maramureșeni. Acesta e un semn de încredere din partea lor și mă bucur că împreună cu toți colegii mei din organizație am reușit să recâștigăm încrederea oamenilor, pentru că acesta este principalul nostru obiectiv.

Reporter: Sunteți optimist în legă­tură cu rezultatul alegerilor din 26 mai?
Ionel Bogdan: Sunt optimist și sunt convins că vom câștiga aceste alegeri. Optimismul meu nu este legat de rezultatele din sondaje, care ne dau deja drept câștigători ai scrutinului din 26 mai; este bazat pe rezultatul întâlnirilor și discuțiilor avute cu cetățenii. Și în Maramureș, la fel ca în toată țara, românii vor o alternativă credibilă la actuala guvernare care i-a păcălit mai bine de doi ani. Iar PNL a demonstrat că lucrează pentru oameni, nu pentru liderii politici cu probleme penale, așa cum fac cei de la PSD și ALDE. Oamenii văd și ei că majorarea ve­niturilor a fost înghițită de scumpiri, de creșterile de prețuri la toate produsele, la servicii, la combustibili, iar la finalul lunii, când trag linia, constată că au rămas cu mai puțini bani în buzunar. Aceasta nu este bunăstarea promisă, este doar o mare păcăleală.

Reporter: Și de ce ar vota oamenii acum candidații PNL?
Ionel Bogdan: Răspunsul e simplu: avem cei mai buni candidați și cele mai bune proiecte pentru români. Dacă vă uitați pe lista candidaților PNL la alegerile europarlamentare, veți vedea că sunt oameni cu experiență în administrația locală, care vor aduce mai multe fonduri pentru proiectele de dezvoltare ale comunităților, sunt oameni cu expe­riență și cu succese importante la nivelul Parlamentului European, sunt lideri politici care au conexiuni importante la nivel european și, nu în cele din urmă, sunt reprezentanți marcanți ai societății civile.
În ceea ce privește proiectele, europarlamentarii PNL vor susține ca legislația europeană și fondurile de la Bruxelles să pună economia României în mișcare, creând locuri de muncă plătite la nivel occidental, vor susține construirea de spitale cu bani europeni, dezvoltarea învăță­mân­tului vocațional, construcția de autostrăzi cu bani europeni, reabi­litarea termică a clădirilor cu fonduri europene, recunoașterea diplomelor universitare în toate țările UE și multe alte proiecte care aduc un plus în viața oamenilor.
Acestea sunt argumente importante pentru ca românii să aleagă în 26 mai candidații PNL pentru Parlamentul European.
Îi îndemn pe români să meargă la vot și să-i aleagă pe cei care lucrează în folosul lor, pe cei care îi pot repre­zenta cu demnitate la nivel european.

Reporter: Ce mesaj aveți pentru ma­ramureșeni în preajma sărbătorilor de Paști ?
Ionel Bogdan: Le doresc maramu­reșenilor și tuturor românilor din țară și de pretutindeni să aibă parte de sărbători în tihnă, să se bucure de familie și de cei dragi lor și să privească încrezători spre viitor.
Cred că împreună, toți românii de bună credință, vom putea construi România în care ne dorim să trăim și pe care vrem să o lăsăm moște­nire copiilor noștri.

 

 

„Europarlamentarii PNL vor susține ca legislația europeană și fondurile de la Bruxelles să pună economia României în mișcare, creând locuri de muncă plătite la nivel occidental, vor susține construirea de spitale cu bani europeni, dezvoltarea învăță­mân­tului vocațional, construcția de autostrăzi cu bani europeni, reabilitarea termică a clădirilor cu fonduri europene, recunoașterea diplomelor universitare în toate țările UE și multe alte proiecte care aduc un plus în viața oamenilor. Acestea sunt argumente importante pentru ca românii să aleagă în 26 mai candidații PNL pentru Parlamentul European”.
Ionel Bogdan, președintele PNL Maramureș

 

Bunul-simț și respectul față de lege îi sunt străine lui Dragnea

 

Românii sunt cei mai în măsură să blocheze planul PSD de subjugare totală a Justiției, iar un moment prielnic este în 26 mai, când au loc alegerile europarlamentare și referendumul convocat de președintele Klaus Iohannis, a declarat Cristian Niculescu Țâgârlaș, purtătorul de cuvânt al PNL Maramureș.
În contextul votării Codurilor penale în Parlamentul României, liderul liberal a readus în discuție modul discreționar în care Dragnea își pregătește terenul pentru a scăpa de condamnările din dosarele de corupție.

 


 

„Alegătorii trebuie să conștientizeze importanța votului lor nu doar ca număr, ci şi ca mesaj. Prin acțiuni comune, ale cetățenilor și opoziției, corupții pot fi descurajați să își continue acțiunile de subminare a statului de drept în România, prin distrugerea edificiului Justiției. O armă a politicienilor opoziției, implicit a PNL, este contestarea Codului Penal la Curtea Constituțională a României. Arma cetățenilor este votul”, a afirmat
Cristian Niculescu Țâgârlaș.
 

Purtătorul de cuvânt al PNL Maramureș, de profesie avocat, a precizat că sunt necesare acțiuni concrete, iar scrutinul și Referendumul din 26 mai pot transmite PSD-ului că nu este partidul-stat și lui Liviu Dragnea că nu este șeful suprem al României.
„PSD-iștilor le sunt străine noțiunile de bun-simț civic și respect pentru litera legii. Au confirmat în repetate rânduri că planul lor de guvernare are ca prioritate protejarea corupților. Acum, prin modificarea Codurilor, Dragnea și-a făcut un cadou de Paște, pentru că și-a asigurat salvarea din dosarul angajărilor fictive de la Protecţia Copilului Teleorman, în care a primit 3 ani şi jumătate cu executare, în primă instanţă. După toate atacurile PSD la Justiție, alegătorii români n-ar trebui să mai ezite în a se prezenta la vot. Cu ajutorul lor, democrația din România poate fi păstrată”, a declarat liderul liberal Cristian Niculescu Țâgârlaș.
 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.