• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 26 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 27 Mai , 2016

Lista datornicilor de Maramu’

ANAF a publicat lista cu toate persoanele fizice cu datorii de peste 1.500 de lei. În total, circa 180.000 de persoane. Cum mulţi dintre ei au contestat datele, ANAF a recunoscut că pot fi erori pe listă, dar a arătat că, oricât de ruşinoasă e măsura pentru unii, pe atât de sănătoasă e pentru bugetul statului, deoarece, mulţi dintre datornicii daţi publicităţii au început să plătească.

 

 

ANAF a publicat săptămâna trecută lista cu toate persoanele fizice cu datorii de peste 1.500 de lei. Sunt aproximativ 180.000 de persoane în această situaţie, aşa că celebra „listă a ruşinii” a generat numeroase discuţii şi dispute. Dragoş Doroş, preşedintele ANAF, a anunţat  că toţi cei care au datorii la Fisc au primit înştiinţări. Abia pe ultima sută de metri unii şi-ai achitat restanţele. Lista conţine numele persoanelor fizice care totalizează obligaţii fiscale restante de 3,4 miliarde lei, rezultate inclusiv din activităţi economice independente sau profesii libere.

Din total, ANAF poate recupera la aceasta dată cca. 2,3 miliarde lei. Situaţia juridică a restului de creanţe de 1,1 miliarde lei (insolvabilitate fără bunuri sau venituri urmăribile, existenţa unor hotărâri judecătoreşti de suspendare a executării silite etc.) opreşte ANAF de la iniţierea sau continuarea măsurilor de executare silită.

 

Potrivit listei, cel mai mare datornic către bugetul statului din Baia Mare este Chira Liviu, omul de afaceri băimărean cunoscut din cauza apariţiei, alături de Cristian Anghel, în Dosarul „Horea 46A”, în care edilul a fost condamnat la doi ani şi jumătate de închisoare! Acesta datorează bugetului de stat peste 4,6 milioane de lei, iar către Fondul Naţional al Asigurărilor sociale de Sănătate peste 1,5 milioane de lei.

Nu lipsesc de pe listă nici politicienii: senatorii Liviu Titus Pasca (PNL) şi Ciprian Mihai Rogojan (fost PDL, fost PMP, fost UNPR, actualmente „independent”).

 

Dintre candidaţii la alegerile locale din iunie 2016, pe lista datornicilor ANAF îl găsim pe Giurgiu Adrian, candidat pe listele Partidului Maramureşenilor.

Dintre VIP-urile băimărene, pe listă se regăsesc şi foştii jucători de la Minaur, Martinez Chavez Patricio (peste 4.000 de lei datorie) şi Stegavik Steffen (peste 4.000 de lei), dar şi preşedintele clubului, fostul jucător al Minaurului, Vasile Viman, cântăreţul Paul Panait; fosta şefă a turismului judeţean Livia Sima etc.

 

Conform Codului de procedură fiscală, „obligaţii fiscale restante” înseamnă:

a) obligaţiile fiscale pentru care s-a împlinit scadenţa sau termenul de plată;

b) diferenţele de obligaţii fiscale principale şi accesorii stabilite prin decizie de impunere, chiar dacă pentru acestea nu s-a împlinit termenul de plată.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.