• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Luni , 02 Octombrie 2023

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 19 Septembrie , 2022

Legea pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.18/2009 privind creșterea performanței energetice a blocurilor de locuințe, votată în plenul Camerei Deputaților

Legea pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.18/2009 privind creșterea performanței energetice a blocurilor de locuințe a fost votată în plenul Camerei Deputaților. Deputatul Florin Alexe a arătat că: „Am fost onorat să fiu coinițiator al acestei legi, al cărei principal inițiator a fost Oana Marciana Özmen, colega mea din Comisia pentru industrii și servicii.
 Obiectul reglementării este actualizarea legislației privind perfor­manța energetică în raport de cerințele tehnico-economice şi de mediu care vizează creșterea procentului clădirilor verzi, în con­dițiile în care Uniunea Europeană îşi propune decarbonarea clădirilor până în anul 2050.

Totodată, se prevede colaborarea dintre Comisiile tehnice de amenajare a teritoriului cu filialele teritoriale ale Ordinului Arhitecților din România care sunt înregistrate în Tabloul Național al Arhitecților şi cu Asociațiile profesionale ale auditorilor energetici pentru clădiri care sunt înregistrați în lista auditorilor energetici pentru clădiri.
 Considerăm că trebuie acordată o importanță deosebită reparării sau înlocuirii ascensoarelor sau a componentelor mecanice ale acestora pe baza raportului tehnic de specialitate, întocmit de o persoană juridică autorizată în domeniul ascensoarelor, conform reglementărilor în vigoare. De asemenea, este avută în vedere reabilitarea șar­pan­tei în cazul podurilor neîncălzite, o condiție necesară pentru creșterea performanței energetice”.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.