• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Marţi , 16 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 24 Ianuarie , 2022

„Le e frică de faptul că noi creștem în sondaje și nu avem blaturi cu ei”

George Simion, copreședintele AUR, este omul momentului în politica românească. În timp ce unii îl văd drept viitor președinte al României, alții îi pun eticheta de extremist și vor să scoată AUR în afara legii. După ce, la finele anului trecut, a fost în lumina reflectoarelor luptând împotriva certificatului verde obligatoriu, acum George Simion desfășoară un adevărat turneu prin țară, împreună cu maestrul Nicolae Voiculeț și cu alți membri și simpatizanți AUR, adunând semnături pentru demiterea președintelui Klaus Iohannis. Săptămâna trecută, caravana AUR a fost prezentă și în Maramureș, iar George Simion s-a întâlnit cu cetățenii și autoritățile locale din mai multe localități: Sighetu Marmației, Vișeu de Sus, Cavnic, Baia Mare, Târgu Lăpuș etc. Între două întâlniri cu maramureșenii, George Simion a acordat un interviu în exclusivitate GAZETEI de Maramureș, răspunzând unor întrebări directe. Aflați din interviul de mai jos dacă va candida la președinția României, dacă ar face alianță cu vreun partid de pe scena politică, cum se raportează la eticheta de „fascist” și multe altele.  


Reporter: Cu ce gânduri prin Maramureș?
George Simion: Cu gânduri bune: vrem să-l dăm jos pe Iohannis, strângem semnături și am văzut că oamenii sunt alături de noi.

Reporter: Cum v-au primit maramureșenii?
George Simion: Foarte frumos. Pe lângă pâine și sare, ne-au primit bine și la Cavnic, și în Târgu Lăpuș. Am fost pentru prima dată la Vișeu de Sus și am fost primit de foarte mulți oameni, sunt im­pre­sionat. Am vorbit cu o doamnă care a plâns cu gândul la copiii plecați peste hotare. Am ajuns și la Sighetu Marmației, ne-am văzut și cu domnii primari, cu autoritățile locale. Mă bucur că aici, în Maramureș, autoritățile locale sunt rezonabile. Ne-am văzut cu domnul primar Cherecheș, cu domnul primar Moldovan de la Sighetu Marmației, cu domnul Coman de la Vișeu de Sus, oameni adevărați care vor ce e mai bine pentru comunitatea lor. De fapt, așa a fost tot acest turneu. Mâine (miercuri, 19.01.2022, n. red) ne vedem cu domnul Boc, ne-am întâlnit cu domnul Bolojan. E un primar parașutat acolo la Timi­șoara, care nu înțelege necesitatea dialogului. Cu toate că suntem în opoziție, vor veni vremuri în care AUR o să fie la putere și nu o să aplicăm relele practici ale domnului Fritz, ci o să dialogăm cu toată lumea, putere și opoziție.
Reporter: Ce i-ați fi spus domnului Dominic Fritz, dacă v-ar fi primit la Primăria Timișoara?
George Simion: Am fost împreună cu Ioan Bânciu, revoluționar din 1989, care nu are niciun sprijin din partea Primăriei Timișoara, se duce și își plânge soția la o gură de canal, la Popești-Leordeni. Am vrut să vorbim cu domnul Fritz despre monumentul care trebuie făcut la gura de canal. Am văzut că, din păcate, și o parte din presa locală din Timișoara e părtinitoare și a zis că există monument la Popești-Leordeni. Să mai coboare din redacții și să mai meargă în teren și să vadă ce e acolo. Eu merg la Popești-Leordeni din 2006 și nu e nimic la gura de canal, e la vreo 300 de metri. Vă dați seama ce înseamnă durerea cuiva care trebuie să-și plângă mortul lângă o gură de canal. Acesta era subiectul, dar nu primește domnul Fritz oameni în audiență și asta e trist, mai ales că a venit pe un uriaș val de așteptare la conducerea Primăriei Timișoara.
Reporter: Cu câți români vă întâlniți lunar?
George Simion: Nu numărăm. Răs­pund împreună cu echipa mea la mii de români în fiecare zi, primim foarte multe petiții prin programul „AUR te aude” și cred că am pe lună peste 10.000 de oameni cu care îmi fac o poză.
Reporter: Ce vă spun cel mai des oamenii?
George Simion: Să nu-i dezamăgim și asta este și cea mai mare apăsare pentru mine, pentru că e mare responsabilitatea de pe umerii noștri, suntem ultima lor spe­ranță.

Reporter: Oamenii vă văd altfel decât clasa politică?
George Simion: Păi nu suntem clasa politică, n-am vrut niciodată să fim, de asta n-am intrat până acum în politică, dar când am vă­zut că nu e nicio altă speranță și nu avem pe cine vota efectiv și că își bat joc cu toții și că nu e nicio reprezentare pentru ideile noastre, pentru națiune, pentru credință, pen­tru familie, pentru libertate, ne-am făcut noi formațiunea noastră. Și normal că ne văd altfel, pentru că știm cu toții care e modelul de parlamentar, de politician din ultimii 30 de ani și noi nu vrem să fim așa.

Reporter: Cum vă raportați la etichetele astea care vi se pun de „extremist, fascist, antisemit, legionar” etc? Vă deranjează?
George Simion: Ei nu pot să arunce cu alte etichete, pentru că nu suntem corupți, nu am avut contracte cu statul, nu avem pile, nepotisme. Nu au altele la care să apeleze și recurg la aceste minciuni.

Reporter: Credeți că nu înțeleg evoluția de la George Simion, candidat la europarlamentare, la AUR –partid parlamentar, care a fost rapidă?
George Simion: Nu cred că e neștiință. E rea-voință la mulți. Vă dau un exemplu, pentru că acesta e subiectul ultimelor zile: am făcut o conferință de presă la Timișoara și o doamnă de la Europa Liberă a venit: „asta e conferință sau confe­rin­ță de presă”? A venit rău in­tenționată de la început și ne-a adresat mai multe întrebări la care am răspuns.
Am răspuns la mai multe întrebări despre Liga Anti-Fritz, apoi m-au întrebat despre banii de subvenții și am zis că noi nu luăm banii de la bugetul de stat și vrem să fim lăsați să cons­truim un spital și chiar ne-am bucura să facem Spitalul la Ti­mi­șoara, împreună cu Mitropolia Banatului, acesta fiind unul dintre subiectele pe care le-am discutat cu Mitropolitul Ioan Sălăjan. Și la Europa Liberă, care teoretic ar trebui să fie exemplu de obiectivitate, a apărut articol că ÎPS Ioan Sălăjan se dezice de AUR, pentru că doamna respectivă l-a întâlnit pe ÎPS Ioan și i-a zis „ia uitați ce spune Simion, că veți face parte din Liga anti-Fritz”.
Înaltpreasfințitul a spus: „Doamne ferește, e super aberație asta”. Și așa se manipulează, dar lumea nu mai crede. Sunt din ce în ce mai mulți oameni care sunt vaccinați împotriva manipulării. Se scriu zilnic zeci de articole împotriva noastră și citesc comentariile foarte atent, pentru că sunt oameni reali în spatele conturilor. Și oamenii nu mai cred toate manipulările.
Am fost la Bihor și a venit cineva să-mi dea un bilețel cu un număr de telefon, avea o problemă, și am luat biletul, l-am pus în buzunar. Și acum, pe niște conturi de la PSD și USR, circulă că: „ia uitați-l pe Simion cum a luat șpagă, cum vin oamenii cu bani la el și cum bagă în buzunar bani”. Deci manipulare de aici, că suntem în 1990, de fapt acolo am rămas: „bande legionare care au luat cu asalt sediul poliției și alte sedii importante”, zicea Ion Iliescu. Și Dominic Fritz zice la fel azi: „bandele lui Simion”, „bande neolegionare”, încearcă să ne asocieze cu Noua Dreaptă. Și asta este un fel de manipulare de joasă speță.
Reporter: Le e frică de voi sau le e frică că veți răscula poporul?
George Simion: Le e frică de faptul că noi creștem în sondaje și nu avem blaturi cu ei. Acesta e pericolul mare. Că dacă știau că sunt înțeleși cu noi, nu aveau nicio problemă.

Reporter: Ați face alianță cu cineva de pe scena politică, în orice context?
George Simion: Din actualul Parlament, cu actualele conduceri ale partidelor politice, nu. Dar sunt convins că vor apărea for­mațiuni noi și care vor intra în viitorul Parlament. Singura mea dorință este să nu așteptăm până în 2024 nici cu alegerile prezi­dențiale, nici cu cele parlamentare, pentru că felul în care este gestionată țara în acest moment nu face decât să ne îndatoreze excesiv și să facă procesul de reconstrucție, la care vom participa mult mai greoi. Trebuie să oprim hemoragia.

Reporter: O să candidați la președinția României?
George Simion: Nu știu dacă în 2024.

Reporter: Vă vedeți președintele României?
George Simion: Sunt oameni mult mai capabili, eu am multe de învățat și învăț în fiecare zi de la oameni, de la specialiștii care vin zi de zi alături de noi, dar trebuie să nu greșim și să nu grăbim lucrurile.

Reporter: Un mesaj pentru maramureșeni?
George Simion: Țineți-vă tari, voi sunteți urmașii lui Dragoș și ai lui Bogdan, sunteți urmașii lui Pintea Viteazu, și în lupta noastră pentru libertate, unitate și suveranitate o să avem nevoie mare, mare de voi.

DATE BIOGRAFICE

Data şi locul nașterii: 21.09.1986, Focșani, jud. Vrancea;
Cetățenie: ROMÂNĂ
Naţionalitate: ROMÂNĂ
Stare civilă: necăsătorit.
Studii (instituția și anul absolvirii)
2005 - absolvent al Colegiului Național ,,Gheorghe Lazăr” din București.
2008 - absolvent al Facultății de Administrație şi Afaceri a Universității din București;
2010 - absolvent al programului de masterat la Universitatea ,,Alexandru Ioan Cuzaˮ din Iaşi, având ca temă de cercetare ,,Crimele comunismului”.
Activitate profesională (loc de muncă, funcție, perioadă)
2012-2020 - Director Marketing - Ideal Proiect Arhitecture & Design
Activitate civică şi publicistică
2006 - s-a remarcat ca lider al grupării „Noii Golani”, care se dorea a fi o continuare a mișcării de stradă din 1990. În cadrul mișcării, a introdus mesajul „Basarabia e România“.
2006 - 2011 - organizează acțiuni civice de impact în România şi Republica Moldova: autorul ,,Zilei de doliu naţional’’, 16 mai, protestul ,,Bălţi simte româneşte”, evenimente tradiţionale de marcare a zilei de 1 decembrie la Alba Iulia şi 27 martie la Chişinău.
2011 - a înfiinţat Platforma Unionistă Acţiunea 2012, compusă din peste 30 de organizații nonguvernamentale şi grupuri de inițiativă care militează pentru Unirea României cu Republica Moldova. De-a lungul anilor, în jurul platformei unioniste au fost organizate manifestări publice de informare şi sensibilizare a opiniei publice şi a factorilor decizionali din România şi Republica Moldova, precum şi a comunităţii internaţionale, cu privire la necesitatea realizării unităţii naţionale.
2017 - înfiinţează la Bucureşti, alături de alte 100 de organizaţii din România, Republica Moldova şi diaspora ,,Alianţa pentru Centenar’’.
2017 - coordonează strângerea de fonduri pentru construcţia unei case pentru familia Carpenco din oraşul Drochia, Republica Moldova.
2017 - publică volumul ,,Blocaţi în labirint”, o radiografie a Republicii Moldova, de la apariţia sa ca stat şi până în ziua de azi, bazată pe observațiile directe ale autorului. Cartea relevă principalele mituri fondatoare pentru statul dintre Prut şi Nistru şi prezintă motivele pentru care acesta este ultimul stat din Europa.

George Simion a fost implicat activ în organizarea a sute de acțiuni unioniste: ,,Trimite o carte peste Prut”, campania de informare ,,Caravana Unirii”, cursurile şi atelierele de lucru ,,Școala de Cultură şi Afirmare Românească”, campania ,,Fără paşaport în Basarabia”, Programul ,,Liderii pentru Unire”, campania de strângere de semnături ,,Aducem Basarabia Acasă”, Forumul jurnaliștilor din România şi Republica Moldova, ,,Pactul pentru Basarabia”, acțiuni caritabile pentru elevii şi cadrele didactice din liceele românești din regiunea transnistreană, Primul Congres al Reîntregirii Neamului de la Iaşi, Marea Adunare Centenară din Chișinău, Marșul Centenar, desfășurat pe traseul Alba Iulia-Chişinău, campania „1 milion pentru Unire” sau programul „Cunoaşte-ţi Țara”.
2019 - publică volumul „Cum i-am cunoscut”, o colecție de eseuri realizate de către autor pe baza propriilor experiențe din ultimii zece ani. Înaintea alegerilor prezidențiale din anul 2019, autorul îşi pune problema calității conducătorilor pe care națiunea română i-a avut în ultimii 30 de ani şi face o radiografie îngrijorătoare a situației actuale.
Activitate politică
2019 - Candidat independent la alegerile pentru Parlamentul European.
- Înființează partidul Alianța pentru Unirea Românilor.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.