• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 28 Martie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 17 Martie , 2017

Ce este LASERUL Nd:Yag


Acest laser este utilizat pentru tratamentul leziunilor vasculare, pigmen­tare precum şi pentru epilare defi­nitivă. Tratamentul este indicat pentru leziuni vasculare ale feţei, corpului şi membrelor cu diametrul sub 2 mm – deci nu a venelor dilatate varicos. Laserul produce coagularea sângelui şi iritaţia peretelui vaselor sanguine mici prin căldura intensă degajată care determină colabarea acestora. Sunt necesare 1 sau mai multe tratamente în funcţie de calibrul vaselor şi profunzimea lor faţă de nivelul tegumentului. Laserul nu iniţiază leziuni canceroase.
 

Pre-Procedura
Este recomandat să nu existe expunere la radiaţii U.V. cu 4 săptămâni înaintea tratamentului. Tratamentul poate fi efectuat şi pe pielea bronzată sau închisă la culoare, spre deosebire de procedura IPL.
 

Procedura
Se protejează ochii cu ochelari speciali. Pacientul simte senzaţia de rece, pentru că înainte se produce răcirea suprafeţei pielii pentru a o proteja, ­urmată de o înţepătură la descărcarea flash-ului luminus, care dispare apoi rapid după aplicarea piesei de răcire. Se poate aplica şi cremă anestezică Emla cu cca. 30 min. înainte de tratament.
 

Post-Procedura
Imediat după tratament poate apărea o roşeaţă şi/sau edem minim care poate dura de la câteva ore la 2-3 zile. Vasele mici dispar imediat, cele mai mari (sub 2mm) devin albăstrui sau maronii, culoare care poate să persiste până la 1-2 luni.

Pentru diminuarea edemului se pot aplica pungi cu gheaţă la nevoie. Edemul apare mai frecvent când se tratează zone din jurul ochilor. Este indicat să se doarmă cu capul ridicat pentru a evita edemul. Riscul de apariţie al unor tulbu­rări de pigmentare ale pielii după acest tratament este minim. Pentru siguranţa, se pot folosi creme cu factori de protecţie solară timp de 3 luni în cazul expunerii prelungite la radiaţii U.V.
Procedura se poate repeta la 1-2 luni pentru vasele care nu au dispărut de la primul tratament.

Laserul Nd:Yag reprezintă o tehnologie laser utilizată pentru tratamentul eficient al leziunilor vasculare, pentru îndepăr­tarea părului nedorit şi pentru fotoîntinerire. Lungimea de undă de 1064 nm este cea mai bine adaptată pentru tratamentul leziunilor vasculare, datorită absorbţiei crescute de către hemo­globină a acestei lungimi de undă.

Leziunile vasculare benigne apar prin proliferarea structurilor arteriale, venoase sau capilare la nivelul tegumentului sau ţesutului celular subcutanat; leziunile pot ocupa unul sau mai multe straturi ale pielii şi pot măsura de la 0,2 mm la câţiva mm în profunzime. Cele mai frecvente sunt reprezentate de cuperoză, rozacee, hemagioame.
 

 

 

Am înţeles că următoarele reprezintă contraindicaţii absolute ale tratamentului cu laser Nd:YAG şi nu mă aflu în niciuna din aceste situaţii:
- sarcină
- medicamente fotosensibilizante (ex. retinoizi (Sotret, Roaccutane), Tetraciclină, Doxiciclină, antimalarice) 
- medicamente anticoagulante (ex. Heparină)
- boli fotosensibile (ex. lupus eritematos)
- expunerea recentă (în interval de 1 lună) la ultraviolete (soare, solar)
- epilepsie
- leziuni traumatice la nivelul pielii care urmează să fie tratată

Am înţeles că următoarele reprezintă contraindicaţii relative ale tratamentului cu laser Nd:YAG şi nu mă aflu în niciuna din aceste situaţii:
- utilizarea recentă a derivaţilor de acid retinoic topic (ex. Retin-A, Isotrexin) sau alfahidroxiacizi
- infecţie recentă cu virusul herpes simplex la nivelul zonei tratate
- antecedente de cicatrizare defectuoasă
- afecţiuni dermatologice la nivelul pielii care urmează a fi tratată, tatuaje 
- semne (nevi) ale pielii care urmează să fie tratată

 

 

Am înţeles că pentru obţinerea efectului dorit sunt necesare mai multe şedinţe, efectuate la interval cuprins între 2-4 săptămâni. Ţinând cont de variabilitatea individuală, nu se poate aprecia cu exactitate timpul necesar până la obţinerea efectului dorit, rezultatele tranzitorii nereprezentând o garanţie a efectului definitiv al tratamentului prin laser Nd:YAG.

 

 

Pre-procedură:

Am înţeles că pentru a evita efectele secundare, este necesară evitarea expunerii la ultraviolete (soare, solar) şi utilizarea unei creme cu factor de protecţie solară de 50+. Declar că nu m-am expus la soare sau solar în ultimele 4 săptămâni.

Nu ştiu să fiu suferind de niciuna dintre afecţiunile care contraindică procedura de tratament prin laser Nd:YAG şi nu sunt sub tratament cu medicamentele care contraindică acest tratament. Terapiile medicamentoase incompatibile cu terapia laser (medicamente fotosensibilizante - retinoizi, antibiotice din clasa tetraciclinelor, antimalarice; anticoagulante) trebuie întrerupte conform specificaţiilor fiecărui medicament în parte, astfel încât efectul acestuia să expire până la iniţierea terapiei laser; această întrerupere nu trebuie să influenţeze evoluţia afecţiunilor asociate, fiind necesar acordul medicului care a recomandat această terapie.
 

 

Procedură:
Am luat la cunoştinţă şi am înţeles modul de aplicare al procedurii de tratament prin laser Nd:YAG.

Post-procedură:
Am înţeles că după terapia laser este interzisă utilizarea produselor cosmetice iritante, care conţin parfum, precum şi expunerea directă la soare a zonelor tratate.

Am înţeles efectele secundare care pot apărea în urma aplicării procedurii de tratament prin laser Nd:YAG. Secundar tratamentului laser poate apărea senzaţie de disconfort, arsură şi căldură locală, edem şi roşeaţă a tegumentului, care sunt normale şi tranzitorii. În cazuri rare, dependente de tipul de ten, de gradul de pigmentaţie şi îngrijirea post procedură, pot apărea efecte adverse de genul crustelor, hipo - sau hiperpigmentaţiei reziduale. Pot apărea de asemenea vezicule, dar, datorită localizării intraepidermice, acestea se vindecă de obicei fără cicatrici. La persoanele predispuse, se pot dezvolta cicatrici cheloide sau hipertrofice.

Am luat la cunoştinţă şi am înţeles că nu se pot acorda asigurări sau garanţii în ceea ce priveşte rezultatul procedurii de tratament prin laser Nd:YAG, existând variaţii individuale de răspuns la tratament.
 

 

Contact:
MediSpa Baia Mare, strada George Coşbuc nr. 25 A,
TELEFON: 0786-596699, site: www.medispa.ro.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.