• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 09 Februarie 2023

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 10 Februarie , 2017

LASER ALEXANDRITE, gold standard-ul în epilarea definitivă Epilarea definitivă – un must-have al frumuseţii de astăzi

Laserul Alexandrite s-a dovedit cea mai eficientă metodă de epilare în studiile publicate în reviste de specialitate, comparativ cu laserul Nd:YAG, cu IPL, sau cu electroliza. Laserul Alexandrite Candela este gold standard-ul în epilarea definitivă, eficient mai ales în cazul unei pieli deschise la culoare şi a firelor de păr negre dar şi în cazul firelor de păr mai subţiri, puţin pigmentate, cum sunt cele de la nivel facial. În plus, dispozitivul performant de răcire reduce semnificativ durerea şi disconfortul. Singura clinică care deţine un astfel
de laser în judeţul nostru este MediSpa.
 

Studiile de specialitate indică laserul Alexandrite drept cel mai eficient şi rapid dispozitiv pentru epilarea de lungă durată, fiind necesare între 5 şi 10 şedinţe pentru a distruge toate firele de păr, în funcţie de faza de creştere a acestora. Ulterior, pentru o piele perfect netedă va fi nevoie de 1-2 şedinţe de întreţinere pe an.
Dintre toate sistemele de epilare ba­zate pe emisia de fascicule laser, dispozitivele Alexandrite au câştigat încrederea specialiştilor şi cea mai mare cotă de piaţă. Popularitatea acestui tip de laser este bazată pe lungimea de undă de 755 nm, care livrează un nivel de energie per puls la nivelul rădăcinii firului de păr incomparabil cu laserele concurente.
 

Care sunt avantajele  epilării definitive cu Laser Alexandrite?
 

- o rată foarte bună de penetrare a pie­lii, comparativ cu alte metode de epilare.
- eficienţa net superioară celorlalte dispozitive existente pe piaţă asupra firelor de păr fine, subţiri, cum ar fi cele cu localizare facială, fiind utili­zată pentru toate tipurile de păr, din toate zonele corpului.
- mai puţină durere şi disconfort comparativ cu alte metode de epilare.
- metoda ideală de epilare pentru persoanele cu fototip cutanat I şi II, respectiv persoanele cu piele deschisă la culoare.
- este cel mai rapid tip de laser cunoscut, fiind util în tratarea suprafeţelor extinse (membre inferioare, spate).
 

De câte sesiuni am nevoie pentru a scăpa de părul nedorit?
 

- cunoscut fiind faptul că părul creşte în mai multe etape (anagen, catagen, telogen), radiaţia luminoasă afectând doar foliculii aflaţi în faza de creştere activă, sunt necesare mai multe şedin­ţe pentru a distruge firele de păr aflate în toate stadiile de creştere.
n numărul de sesiuni depinde de di­verşi parametri individuali (vârsta, greutatea, sexul pacientului, statusul hormonal, eventualele tratamente me­dicamentoase, zona corpului care urmează a fi tratată - fiecare regiune a corpului dispune de un ciclu specific de creştere al firelor de păr -, de cu­loarea pielii, de grosimea şi culoarea firelor de păr. Astfel sunt necesare, în medie, între 5 şi 10 şedinţe.
n tratarea anumitor zone (ex. regiunea facială a bărbaţilor) sau tratarea pielii mai închise la culoare poate necesita un număr mai mare de şedinţe.
 

Care este intervalul de timp dintre sesiunile de epilare?
 

- Şedinţele de epilare definitivă se efec­tuează la interval de 4-12 săptă­mâni, în funcţie de zona tratată şi de durata ciclului firelor de păr din zona respectivă (de exemplu, zona facială necesită tratamente mai frecvente, la aproximativ 4 săptămâni interval, în timp ce membrele inferioare necesită tratamente mai puţin frecvente).


Care sunt contraindicaţiile epilării cu Laser Alexandrite?
 

- ca şi în cazul altor metode de epilare definitivă, contraindicaţiile sunt repre­zentate de diverse boli fotosensibile (ex. lupus eritematos), tatuaje sau afec­ţiuni dermatologice ale tegumentului care urmează a fi tratat.
- consumul recent al unor medicamente fotosensibile (ex. Roaccutane, Tetraciclina, Doxiciclina).
- expunerea recentă la ultraviolete (soa­re, solar), respectiv pielea bron­zată.
- tratamente recente de exfoliere a tegumentului care urmează a fi tratat (utilizarea retinoizilor topici, ex. Re­tin-A, peeling-uri chimice recente).
- nevii pigmentari (şi, implicit, pilo­zitatea aferentă) nu vor fi niciodată trataţi.
 

Care sunt efectele secundare ale îndepărtării părului cu Laser Alexandrite?
 

- roseaţa, disconfortul uşor, senzaţia de căldură locală care pot fi resimţite în cazul tipurilor de piele sensibilă, sunt normale şi tranzitorii.
- în cazul pielii închise la culoare sau bronzate, poate determina modificări de pigmentare ale pielii (hipo-, hiper­pig­mentări), care sunt însă tranzitorii.
- aceste dispozitive trebuie utilizate de practicieni calificaţi şi instruiţi, după o consultaţie medicală com­pe­tentă prealabilă. Dacă sunt utilizate în mod necorespunzător, pot determina efecte secundare grave, cum ar fi cicatrici hipertrofice, cheloizi, leziuni ale retinei.

 

 

Contact:
MediSpa Baia Mare, strada George Coşbuc nr. 25 A,
TELEFON: 0786-596699, site: www.medispa.ro.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.