• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 25 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 6 Iunie , 2023

„La PSD, populismul bate competența”

 Senator Cristian Niculescu-Țâgârlaș: „La PSD, populismul bate competența, doar așa putem interpreta modul în care Consiliul Legislativ desființează cu argumente proiectul de lege inițiat de mai mulți parlamentari social-democrați, printre care se regăsesc președintele partidului Marcel Ciolacu, liderul grupului parlamentar de la Camera Deputaților, Alfred Simonis și deputatul PSD de Maramureș, Gabriel Zetea”.

Un proiectul de lege, care viza evidențierea în unitățile comerciale a bunurilor produse cu materii prime provenite din fermele românești, a fost redactat într-un limbaj populist și politicianist și nu după normele de tehnică legislativă, fapt menționat chiar de Consiliul Legislativ, organism care a avizat negativ proiectul depus de parlamentarii social democrați.

Potrivit poziției Consiliului Legislativ transmisă Senatului, textul legii în cauză este redactat într-o manieră care nu este specifică normelor de tehnică legislativă și nu respectă prevederile Legii 24/2000, cu modificările și completările ulterioare, conform cărora „proiectele de legi, propunerile legislative și celelalte proiecte de acte normative se redactează în forma prescriptivă proprie normelor juridiceˮ ținând seama și de faptul că: „actele normative trebuie redactate într-un limbaj și stil juridic normativ, concis, sobru și clar, care să excludă orice echivoc, cu respectarea strictă a regulilor gramaticale și de ortografie”.

Proiectul de lege inițiat de parlamentarii PSD a primit un aviz negativ și în cadrul Comisiei Juridice a Senatului, comisie formată din specialiști în științe juridice, care a respins la rândul ei proiectul care nu respecta normele de tehnică legislativă.

„Cât poate fi de penibil ca un proiect de lege să fie respins chiar de fostul vostru coleg Florin Iordache? Avizul dat de Consiliul legislativ demonstrează, fără dubii, că inițiativa legislativă susținută și de Gabriel Zetea este atât de departe de normele unui proiect de lege încât nici măcar fostul coleg de partid nu a putut închide ochii la o așa lipsă de profesionalism. Mai puțin populism și mai multă rigoare, domnilor!” a concluzionat  Cristian Niculescu-Țâgârlaș, președintele Comisiei juridice, de numiri, disciplină, imunități şi validări, a Senatului României.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.