• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 28 Martie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 11 August , 2014

Jurnal de tabără

Ca-n fiecare an, UAC Europe şi Asociaţia NEMUS le-au pregătit copiilor o tabără de vară, care îmbină utilul cu plăcutul, dobândirea de noi cunoştinţe cu distracţia şi socializarea.

Astfel că, timp de o săptămână, circa 60 de elevi cu vârste cuprinse între 10 şi 14 ani au participat la „Tabăra de vară UAC Europe”, ediţia 2014.

 

Participanţii au provenit pe de o parte din rândul copiilor angajaţilor UAC Europe, pe de altă parte din rândul elevilor din comună, care au dorit să-şi reîntâlnească colegii sau să lege noi prietenii. Înscrierea şi participarea a fost gratuită pentru toată lumea, incluzând transportul, o gustare şi sucuri/apă minerală.

 
Ziua 1
 

Prima zi a taberei a fost rezervată fotografiei. Fotografii Silviu Gheţie şi Lia Gheorghe, deja prieteni ai tinerilor din comună, le-au dezvăluit elevilor secretele artei fotografice. Astfel că, după prezentările de început şi transmiterea salutului organizatorilor, elevii au luat-o la pas prin comună, însoţiţi de cei doi fotografi şi de logopedul/psihologul Monica Puha, care i-a supravegheat în toate cele 5 zile, experimentând portretul, peisajul, panoramarea etc.

 
Ziua 2
 

Ziua de marţi a fost rezervată tot fotografiei, şi, pe lângă teoria şi practica obişnuită, a cuprins şi o vizită la Biserica ortodoxă din Dumbrăviţa, unde au fost întâmpinaţi de preotul paroh Bogdan Ciocotişan care le-a vorbit despre iconografie, credinţă şi modele morale.

 
Ziua 3
 

A însemnat începerea cursurilor de limba engleză, într-un mod atractiv şi inedit, incluzând discuţii, jocuri şi cântece.

Mai mult, elevii au fost vizitaţi de preotul Milan Bălan, consilier în cadrul Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureşului şi Sătmarului, delegat al PS Justin Hodea Sigheteanul, care le-a oferit copiilor diplome şi iconiţe din partea Episcopiei.

 
Ziua 4
 

A fost dedicată tot limbii engleze, iar elevii au putut să-şi îmbunătăţească cunoştinţele, să socializeze, să înveţe lucruri noi, într-un mod atractiv şi inedit.

 
Ziua 5
 

A fost dedicată dezvoltării personale şi a cuprins jocuri, discuţii, concursuri, care au sudat şi mai mult relaţiile de prietenie dintre copii şi au legat altele noi, astfel încât, la finalul taberei, toţi elevii s-au declarat încântaţi şi au spus că simt că fac parte dintr-o mare familie.

 
 
Impresii de tabără
 

„Mie mi-a plăcut foarte mult în tabără. Din punctul meu de vedere eu m-am relaxat foarte tare, am uitat de toate timp de o săptămână. Timpul aşa de repede a trecut ca şi cum ai scrie TABĂRĂ. De aceea aştept anul viitor ca să ne reîntâlnim cu toţii. Au fost nişte amintiri pe care nu o să le uit niciodată”.

IGNAT CLAUDIU
 

„În această tabără mi-a plăcut totul, de la excursii până la pauzele de masă. Ne-am distrat la nebunie şi chiar sunt mândră că am putut să vin în acest an aici, deoarece aici sunt multe persoane minunate care mă fac să mă simt împlinită, iar tabăra asta mi-a deschis ochii în legătură cu încrederea pe care o aveam în mine”.

NICOLETA SABO
 

„A fost foarte frumos. Au fost activităţi interesante. Întâlnirile cu preotul au fost foarte frumoase. Îmi pare bine că m-am întâlnit cu prietenii de anul trecut. Suntem toţi cea mai mare şi mai frumoasă familie”.

ADRIANA MARC
 

„În tabără a fost foarte frumos şi am învăţat multe lucruri frumoase. Aşteptăm cu mult drag ca şi anul viitor să se mai ţină tabăra. Doamna Monica este o femeie extraordinară, cu ea poţi să vorbeşti orice. Doamna Monica, te iubim!

DOBRICAM GEORGIANA
 

„În tabăra din anul acesta mi-a plăcut foarte mult. Ne-am distrat de minune, cel mai mult mi-a plăcut că mi-am făcut prieteni noi. Am învăţat cum să ne comportăm civilizat, să nu ne certăm unii cu alţii, să ne iubim şi să dăm dovadă de bun simţ”. 

IGNAT LARISA
 

„Această tabără a fost extrem de distractivă. Ne-am făcut prieteni noi şi am participat la multe activităţi interesante”.

TUDOR SĂLIŞCAN
 

„În săptămâna aceasta mi-au plăcut activităţile. În mod direct trebuie să le mulţumim celor de la UAC şi doamnei Monica, care a fost pentru noi ca o mamă. Sunt tristă deoarece această tabără a durat doar 5 zile, aş fi vrut să dureze mai mult. Vă mulţumim pentru sponsorizare!

LAZĂR ROXANA
 

„Mie mi-a plăcut în această tabără totul. A fost foarte frumos pentru că am cunoscut copii noi şi am legat prietenii. A fost foarte frumos şi în excursii şi am învăţat şi jocuri noi”.

VICTOR
 

„Această tabără trezeşte în fiecare din noi sentimente puternice de prietenie şi de iubire. Tabăra aduce în viaţa noastră oameni noi, oameni extraordinari, cu care activităţile sunt mult mai distractive”.

CIPRIAN
 

„Această tabără mi s-a părut o oportunitate pentru copiii din Maramureş pentru a învăţa lucruri noi”.

ANTONIA IMAN
 

„Din punctul meu de vedere, această tabără a fost o experienţă foarte frumoasă. Cel mai mult mă bucură faptul că mi-am făcut prieteni noi. Vă iubesc!”

IULIA SZASZ
 

„Această tabără a fost cea mai frumoasă experienţă trăită alături de colega şi prietena de până acum. Am cunoscut o mulţime de persoane, m-am distrat şi am avut parte de momente de neuitat, sper să mai am parte de această experienţă şi pe viitor”.

DIANA TRIF
 

„Tabăra de la Dumbrăviţa este perfectă pentru tineri doritori să înveţe lucruri noi, să-şi facă noi prieteni, jucându-se împreună. Încă din prima zi, am surprins căldura cu care ne-au întâmpinat organizatorii. Activităţile pe care le desfăşurăm sunt minunate, învăţăm să facem fotografii de calitate, să ne îmbunătăţim engleza şi alte jocuri distractive cu scopul dezvoltării personale”.

EMANUEL
 

„În această tabără îmi plac toate activităţile, deoarece nu sunt plictisitoare şi ne distrăm mult. Cel mai mult mi-au plăcut jocurile, zilele în care am făcut poze şi faptul că legăm noi prietenii”.

DAIANA
 

„În tabără mi-a plăcut că mi-am făcut prieteni noi şi m-am distrat, am întâlnit copii mulţi şi ne-am împrietenit, iar Monica este cea mai de treabă persoană, e o prietenă bună, o iubesc!”.

ALEXANDRU 
 

„Este prima dată când vin în această tabără şi mi-a plăcut, deoarece am făcut activităţi frumoase, iar alături de doamna Monica am învăţat să avem încredere în noi şi să ne respectăm. A fost grozav! ”.

DELIA DONCA

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.