• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 09 Decembrie 2021

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 11 Octombrie , 2019

Județul Maramureș, premiat în Statele Unite ale Americii

Delegația Consiliului Județean Maramureș, aflată la Washington D.C., compusă din vicepreședintele CJ Maramureș, Ioan Doru Dăncuș și consilierul superior în cadrul Biroului de Relații Internaționale, Gheorghe Paul Szaniszlo, a reprezentat Maramureșul la Gala „Alianța 2019”, dar și la evenimentele organizate la Ambasada Statelor Unite la București.

 

 

În cadrul Galei „Alianța 2019”, Județului Maramureș i s-a decernat „Premiul de excelență pentru promovarea oportuni­tăților economice și culturale”, precum și recunoașterea implicării în strângerea relațiilor româno-americane.
Totodată, la secțiunea „Antrepre­norul anului 2019” a fost premiată Anastasia Soare, fondatoarea companiei Anastasia Beverly Hills, iar la secțiunea „Inovație în business” a fost premiată compania Uipath, ca primul „unicorn românesc” în tech, care a fost reprezentată la eveniment de Răzvan Ahim. Liderului majo­rității din Camera Deputaţilor ame­ricani, Steny H. Hoyer i-a fost înmânat Premiul de Excelență pentru activitatea în Serviciul Public 2019.
Premii de excelență pentru promovarea culturii și filmului românesc în Statele Unite, precum și promovarea tradițiilor românești sau a documentării imigrației românești în America au fost acordate So­cietății Culturale Româno-Americane din Seattle, reprezentată de Otilia Baraboi, Societății pentru limba și cultura română autentică din Chicago, reprezentată de vicepreședintele Alina Crișan și Organizației Moștenirea Românilor Americani din Minnesota, reprezen­tată de Arria Giulian și Dana Voller. Tânărul regizor maramureșean Michael Dolha a prezentat scurt-metrajul „Screening of Hayley”, produs de Casa de Film „Dolha Films”, fiind recompensat pentru activitatea sa, de către vicepreședintele Consi­liului Județean Maramureș, Ioan Doru Dăncuș, cu traista și logoul județului.
Prezent la eveniment, fostul ambasador al SUA la București și unul din fondatorii Alianței Americano-Ro­mâne, Excelența Sa James
Rosappepe, a primit și el, în dar, în­semnele județului Maramureș, pe care a recunoscut că l-a vizitat și a rămas ca un loc special în sufletul său. La Ambasada României din S.U.A. s-au desfășurat, în ziua care a urmat Galei, mese rotunde cu dezbateri pe subiecte actuale de securitate, cultură și afaceri în domeniul IT.
Totodată, organizația Alianța Ame­ricano-Română a lansat două iniția­tive menite să îmbunătățească pe viitor viața românilor din țară, dar și din diaspora: campania „Census US 2020”, susținută și de artista Paula Seling și ridicarea vizelor pentru ro­mâni – „Visa Waiver for Romanians”.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.