• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Duminică , 21 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 4 Octombrie , 2019

Județul Maramureș, partener la acțiunea -eveniment „Alianța Gala 2019”, care va avea loc în Washington D.C.

În ședința ordinară a Consiliului Județean Maramureș, care a avut loc în data de 26 septembrie la Vișeu de Sus, aleșii județeni au aprobat proiectul privind participarea județului Maramureș la acțiunea-eveniment „Alianța Gala 2019”.

 

 

Evenimentul ajuns la cea de-a 6-a ediţie și organizat de „The American – Romanian Alliance prin Asociația Friends of Alianța” se desfășoară anual în capitala S.U.A, Washington D.C., reunind personalități marcante ale mediului de afaceri american, dar și dias­pora română. Anul acesta, printre invitați se va număra și artis­ta maramureșeancă Paula Seling.

Organizația non-guvernamentală „The American – Romanian Alliance prin Asociația Friends of Alianța” urmărește consolidarea imaginii României în Statele Unite ale Americii, în special în rândul factorilor de decizie și opinie din S.U.A. și încurajează instituțiile și personalitățile româ­ne și americane să creeze, intermediul prin educației, rețele de acțiune și să faciliteze oportunități de care să beneficieze cetățenii ambelor națiuni.

Participarea Județului Maramureș la acest eveniment constituie o opor­tunitate de a intensifica rela­țiile economice româno-americane ale județului Maramureș și de a dezvolta inclusiv relații cu dias­pora din S.U.A. Județul Mara­mureș va avea rezervat în cadrul acțiunii „Alianța Gala 2019” un moment special, în care se vor fi prezentate atracțiile turistice ale județului și evenimente cultural-artistice anuale, cum ar fi Zilele Maramureșului și Crăciun în Maramureș, precum și proiectele europene derulate de instituția Consiliului Județean sau oportu­ni­tățile de investiții și business din județ. Totodată, delegația mara­mu­reșeană prezentă la acțiune va fi invitată să participe la mese rotunde pe teme de securitate, pro­iecte pentru comunitate și teh­no­logie. Investitorilor americani le va fi prezentat și exemplul de succes al investiției U.A.C. Dumbrăvița în județ, prilej de sporire a atractivităţii Maramu­reșului pentru potențialii investitori.
Consiliul Județean Maramureș va semna și un acord de cooperare pentru sprijinirea organizării în parteneriat a acțiunii „Alianța Gala 2019”, a „Asociației Friends of Alianța” conform prevederilor legale.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.