• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 09 Decembrie 2021

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 26 Noiembrie , 2019

Județul Maramureș - în topul destinațiilor turistice apreciate de vizitatorii TTR, ediția de toamnă 2019

Duminică, 17 noiembrie, Ediția de toamnă 2019 a Târgului de Turism al României și-a închis por­țile după patru zile pline, în care vi­zitatorii pasionați de călătorii sau do­ritori să descopere frumusețile României au putut să afle care sunt destinațiile turistice de top din țara noastră și ce au acestea de oferit.
Eforturile de creștere a atractivității turistice a Maramureșului nu au ră­mas nerăsplătite. Ca în fiecare an, standul județului Maramureș a fost fruntaș în preferințele vizitatorilor, atrași de ospitalitatea gazdelor, folclorul moroșenesc, demonstrațiile de meșteșuguri tradiționale, dar și de mirosul bucatelor îmbietoare.
Consiliul Județean Maramureș a fost reprezentat cu cinste de către vice­președintele Ioan Doru Dăncuș și o parte a echipei Serviciului de Relații Publice, șef Serviciu Laura Danci. Alături de aceștia s-au aflat repre­zen­tanți ai Centrelor Naționale de Informare și Promovare Turistică din Baia Sprie, Borșa, Seini, Târgu Lăpuș și Tăuții Măgherăuș.
Responsabili de voia bună au fost maestrul Dumitru Dobrican, artiștii Florin Gherman, Rafila Bărbos, Onișor Pop, Carmen Ștețco, Ghiță Breban și corpul de balet al Ansamblului Folcloric Național „Transilvania”, care au horit și au jucat ca la ceas de sărbătoare. Renumele Mara­mu­reșului ca principală regiune a țării, purtătoare de tradiții și obice­iuri care au dăinuit în timp, a fost întărit de demonstrațiile Mariei Zap­ca, meșter popular din Săpânța, cu drag de țesut la război, din ale cărei mâini ies adevărate opere de artă.
Reproducerea fidelă a decorului specific maramureșean din cadrul standului a fost posibilă cu sprijinul Muzeului Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș, în timp ce responsabil pentru bucatele tra­diționale de excepție a fost Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale „Liviu Borlan” Maramureș. Standul Maramureșului s-a bucurat și de prezența rapsodului Grigore Leșe, care și-a luat în serios rolul de promoter al județului și le-a vorbit cu multă dăruire celor prezenți despre cele patru Țări ale Maramureșului.
În prima zi a târgului, reprezentanții județului Maramureș au primit vizita noului ministru al Economiei, Ener­giei și Mediului de Afaceri, Virgil-Daniel Popescu, căruia i s-a urat bun-venit cum se cuvine, cu un pa­har de horincă, așa cum face orice maramureșean când își întâmpină oaspeții. Un moment de onoare pentru delegația Maramureșului a fost și vizita Alteței Sale Regale, Prințul Paul al României, care a mărturisit că renumele pe care Maramureșul Voievodal îl are în țară, dar și peste ho­tare, l-a convins să îl aleagă ca des­tinație pentru sărbătorile de iarnă.
Încă o dată, vestea frumuseților și obiectivelor turistice din Maramureș a ajuns la numeroșii vizitatori ai târgului, județul nostru fiind reprezentat cu cinste de către cei care l-au pro­­movat neobosiți. Pe întreg parcursul evenimentului au fost îm­păr­țite sute de materiale de promovare a celor patru țări ale județului și a obi­ectivelor turistice regăsite aici, mulți dintre cei prezenți declarân­-du-se convinși să viziteze Mara­mu­reșul în viitorul apropiat. Structurile de primire turistice din județ îi așteaptă cu pachete speciale și pro­mit experiențe tradiționale și autentice de neuitat, care însă nu fac rabat de la calitate.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.