• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 28 Septembrie 2022

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 5 Iulie , 2022

Jenant mișeilor! Distrugerea elitelor, povestea continuă în democrație

Cel mai devastator efect al regimului represiv comunist a fost distrugerea elitelor politice, culturale, religioase și încercarea de înlocuire a omului liber, capabil să ia decizii și să gândească cu mintea lui, cu ”omul nou”, ”umplut pe dinăuntru” cu doctrina apostolililor comunismului, golit de sine și ”programat” după ideologia partidului. Înlocuirea elitelor cu o clasă nu doar needucată, dar lipsită de orice valori esențiale, de caracter, demnitate și dragoste de Dumnezeu și de țară a fost și este încă plătită scump de poporul român. Din păcate, această acțiune toxică și auto-distructivă nu s-a încheiat odată cu comunismul. Prin altfel de mij­loace, dar mai perfide, continuăm distrugerea și punerea la colț a adevăratelor elite, pentru ca, în vârful puterii să facem loc acelorași indivizi fără scrupule, caracter și valori, care au carnet de partid, dar de această dată nu la PCR, ci la partidele politice democratice.
În democrație, singura modalitate de a ,,cerne” cel puțin elitele politice este votul cetă­țenilor. Numai că, tot la fel ca și în comunism, cetățenii par ,,anes­teziați”, amorțiți de propagandă și manipulare și nu înțeleg ce li se întâmplă sau, mai grav, chiar dacă înțeleg au ajuns să creadă că nu pot schimba nimic.
Anormalul a devenit o nouă normalitate, iar agenda cinică a politicii globale nu a fost și nu este una despre oameni, ci despre metode de îmbogățire și bani. Inventăm categorii și obiective care trebuie protejate, în timp ce milioane de oameni mor de foame.

Există însă și o parte bună în acest blestem al repetării istoriei. Faptul că, tot la fel ca și în comunism, liderii de azi uită că vor fi dați jos tocmai de discipolii lor. La fel cum au făcut și ei de altfel...

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.