• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 29 Martie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 2 Aprilie , 2021

Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș, a semnat contractul de finanțare pentru proiectul ALTHERA- Alternative Therapies in Maramureș and Ivano-Frankivsk

Propus spre finanțare în cadrul Programului Operațional Comun România - Ucraina ENI CBC 2014-2020, Obiectivul Tematic 8, Prioritatea 4.1 Sprijin pentru dezvoltarea serviciilor de sănătate și accesul la sănătate, proiectul are ca obiectiv general îmbunătățirea serviciilor medicale și a celor alternative pentru copiii cu dizabilități din Maramureș și Ivano-Frankivsk, Ucraina.
 

Proiectul își propune îmbună­tățirea serviciilor medicale și complementare ale terapiilor alternative pentru copiii cu dizabilități din Maramureș și Ivano-Frankivsk. Este un obiectiv foarte generos, care va avea beneficii pe termen lung pentru copiii cu dizabi­lități, familiile acestora și pentru întreaga comunitate a județului Maramureș și a ora­șului ucrai­nean Ivano-Frankivsk.
Acest obiectiv va fi atins printr-o infrastructură îmbună­tățită pentru aceste tipuri de terapii alternative în Spitalul Clinic pentru Copii Ivano-Frankivsk, unde vor fi reabilitate cabinete medicale și o sală mare de sport pentru kinetoterapie și prin construirea unui Centru pentru Terapii Alternative în comuna Recea. Acest centru va fi unul dintre cele mai moderne și complexe centre de recuperare din România care va avea un parc senzorial complex și va combina terapiile tradiționale (psihoterapie și diagnostic, er­go­terapie, ludoterapie, artera­pie, kinetoterapie, muzicoterapie, logopedie, hidroterapie și masaj) cu terapiile care se vor efectua cu ajutorul animalelor în cadrul unei arene.

Din parteneriatul proiectului fac parte: Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Maramureș și Co­mitetul executiv al Consiliului Municipal Ivano-Frankivsk din Ucraina, având un buget total în valoare de 3.349.588,15 euro.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.