• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Marţi , 21 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 20 Martie , 2023

Ionel Bogdan: Pentru 2023 avem un buget orientat spre investiții, în care am crescut cu 62,43% suma alocată dezvoltării

 În ședința Consiliului Județean Maramureș, aleșii județeni au votat proiectul de buget pentru anul 2023, prezentat de Ionel Bogdan, președintele administrației județene.

Bugetul pentru anul 2023 este în valoare totală de 658 milioane lei, din care 361,64 milioane lei sunt alocați investițiilor pentru dezvoltarea județului Maramureș, cu o creștere de 62,43% față de 2022, iar 296,36 milioane lei sunt pre­vă­zuți pentru partea de funcționare. 

„În bugetul pentru anul 2023 asigurăm sumele necesare pentru derularea proiectelor importante pen­tru Maramureș, iar aici fac referire la cheltuielile neeligibile, la cofi­nanțări. De asemenea, avem deja finanțările asigurate prin fonduri europene pentru peste 20 de proiecte”, a transmis Ionel Bogdan. 

Extinderea, modernizarea Terminalului pentru Pasageri și creșterea gradului de siguranță și securitate a Aeroportului Internațional Mara­mureș, prin achiziționarea de echipamente specifice, extinderea și modernizarea ambulatoriilor integrate la Spitalul Județean de Ur­gență și la Spitalul de Boli In­fec­­țioase Baia Mare, modernizarea și reabilitarea Muzeului Jude­țean de Etnografie și Artă Populară, a Centrului școlar de educație incluzivă Baia Mare - căminul și grădinița, a Centrului școlar de educație incluzivă Vișeu de Sus, a clădirii internat din cadrul Centrului de educație incluzivă Târgu Lăpuș și a Școlii Gimnaziale Speciale Baia Mare, patrimoniul vernacular al satului Breb, proiectul ALTHERA sunt printre proiectele pentru care contractele de finan­țare au fost deja semnate. 

Cele mai importante investiții consolidate în bugetul pentru anul 2023 sunt pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere, pentru care 

s-au alocat 103,26 milioane lei. Dezvoltarea infrastructurii de sănătate este un alt obiectiv major asumat de administrația județului, pentru care au fost alocate 17,4 milioane lei în bugetul pentru 2023. Pentru dezvoltarea Aeroportului Internațional Maramureș este prevăzută suma de 8,9 milioane lei, iar pentru învățământ este alocată suma de 6,85 milioane lei.

Peste 1,30 miliarde de euro este valoarea celor mai importante investiții derulate de Consiliul Județean Maramureș: 1,17 miliarde euro sunt pentru dezvoltarea și modernizarea infrastructurii rutiere, peste 92 milioane de euro vor fi investiți în infrastructura de sănătate, iar 47 milioane de euro vor merge către dezvoltarea Aeroportului Internațional Maramureș.

„Avem un portofoliu de proiecte consistent pe care l-am creat în acești doi ani și jumătate ca pre­șe­dinte al Consiliului Județean Mara­mureș, iar rezultatele dorite și mult așteptate de maramureșeni încep deja să se vadă, având în vedere că o parte din aceste proiecte se vor finaliza pe parcursul acestui an”, a adăugat președintele Ionel Bogdan.  

     

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.