• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 03 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 29 Ianuarie , 2024

Ionel Bogdan: „Înființăm prima rezervație de zimbri din Maramureș, în comuna Băiuț”

În ședința recentă a Consiliului Județean Maramureș, a fost adoptat studiul de fezabilitate, indicatorii tehnico - economici și devizul general estimativ pentru obiectivul de investiții „Înființarea și dezvoltarea unei rezervații de animale sălbatice, de zimbri, în comuna Băiuț, județul Maramureș”.

 

„Practic, prin acest proiect, vom readuce zimbrul în județul nostru, animal care a trăit în pădurile maramureșene până în jurul anilor 1800. Zimbrul este simbol identitar al Maramureșului, pe care îl regăsim și în stema județului nostru. Rezervația de zimbri pe care o realizăm în comuna Băiuț va cuprinde zona de acces la rezervație, punctele de plată și observare a zimbrilor, loc de odihnă, clădirea administrativă, punctul de belvedere și rezervația în sine. În prima fază, vom avea cinci zimbri la Băiuț, iar ulterior vom dezvolta rezervația, astfel încât să contribuim direct la conservarea acestei specii. Prezența zimbrilor în rezervația de la Băiuț va atrage și noi turiști în Maramureș, care vor dori să observe și să vadă acest animal falnic în habitatul lui propriu.

 

În prezent, există doar cinci rezervații de zimbri la nivel național, de aceea este cu atât mai important acest proiect, prin care dezvoltăm și conservăm, totodată, această specie și, cel mai important, o readucem pe plaiurile maramureșene”, a spus Ionel Bogdan, președintele CJ Maramureș.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.