• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 20 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 27 Februarie , 2023

Ionel Bogdan: Finanțare asigurată pentru Pasajele supraterane de la Italsofa și Clubul Văcarilor

Președintele Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan, în prezența ministrului Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a semnat împreună cu primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, și cu directorul CNAIR, Cristian Pistol, Acordul de parteneriat între Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) – Consiliul Județean Maramureș – Primăria Baia Mare.
Practic, prin acest parteneriat se va asigura atât implementarea proiectelor majore de infrastructură rutieră: Pasaj rutier suprateran în zona Italsofa și Pasaj rutier suprateran Clubul Văcarilor, cât și finanțarea acestora prin Programul Național de Redresare și Reziliență – PNRR.
Pentru Pasajul Italsofa, va fi demarată procedura de achiziție pentru proiectare și execuție, iar în perioada următoare va fi demarată licitația pentru Pasajul Clubul Văcarilor.
Valoarea ambelor proiecte se ridică la suma de 35 milioane euro, 20 milioane euro pentru Pasajul Clubul Văcarilor și 15 milioane euro pentru Pasajul Italsofa.
În ceea ce privește termenul de execuție, odată ce vor fi atribuite contractele, acesta va fi de 12 luni pentru fiecare pasaj.
Realizarea celor două pasaje supraterane de la Clubul Văcarilor și Italsofa va asigura fluidizarea traficului din aceste zone extrem de aglomerate la orele de vârf, iar pe viitor vor fi conectate la centura metropolitană Baia Mare. „Acordul de parteneriat pe care l-am semnat este foarte important pentru realizarea pasajelor supraterane de la Italsofa și Clubul Văcarilor. Avem asigurată finanțarea prin PNRR, iar în cel mai scurt timp vom putea demara lucrările de execuție”, a transmis preșe­dintele administrației județene, Ionel
Bogdan.
Pasajul de la Clubul Văcarilor (Baia Mare – Recea)  va avea două benzi pe sens, benzi suplimentare de acces pe pasaj, care vor duce la lărgirea DN 1C spre localitatea Recea și va fi în lungime totală de 495 de metri.
Pasajul Italsofa (Baia Mare – Groși) a fost proiectat cu o lungime totală de 680 de metri și o lățime de 13,6 metri.


Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș

 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.