• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Marţi , 27 Februarie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 16 Ianuarie , 2023

Ionel Bogdan: „Cofinanțăm cel mai mare proiect al județului, de extindere a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Maramureș, în valoare de 400 milioane de euro”

Aleșii județeni s-au întrunit, la sfârșitul lunii decembrie, în ședința ordinară a Consiliului Județean Maramureș, pentru a vota o serie de proiecte importante pentru dezvoltarea județului.


Un obiectiv major este „Proiectul Regional de Dezvoltare a Infrastructurii de apă și apă uzată în județul Maramureș”, realizat de Vital SA, în comun cu administrația jude­țeană, care a aprobat cofinanțarea proiectului cu suma de 1,3 milioane de euro. Valoarea totală a obiectivului de investiții depășește suma de 400 milioane de euro, iar cea mai mare parte a finanțării este asigurată din fonduri europene, prin Programul Operațional Infrastructură Mare.
Obiectivele principale ale proiectului sunt îmbunătățirea sectorului de apă uzată, precum și crearea sistemelor necesare pentru alimentarea cu apă a localităților jude­țului Maramureș.
Magistralele de transport apă care vor fi realizate vor trece prin 21 de unități administrativ-teritoriale din județ. Traseele magistralelor va fi următorul: Baia Mare – Seini, Baia Mare – Ulmeni, Sighetu Mar­ma­ției – Rona de Jos – Rona de Sus și Sighetu Marmației – Remeți.

„Impactul pe care îl vor avea aceste magistrale este esențial pentru comunitățile maramureșene, având în vedere că în Maramureș avem o problemă cu puțurile forate, care seacă și trebuie refăcute la anumite intervale de timp. Odată cu realizarea magistralelor de transport apă rezolvăm problema alimentării cu apă potabilă a comunităților și venim în sprijinul cetățenilor care vor avea acces la apă potabilă mult mai ușor”, a transmis președintele adminis­tra­ției județene, Ionel Bogdan.
Proiectul privind constituirea Consorțiului regional integrat pentru învățământ dual Maramureș a fost, de asemenea, votat în ședința Consiliului Județean. Prin acest proiect, se va realiza un campus profesional integrat cu săli de clasă, laboratoare, săli de sport, bazin olimpic, cămine, săli de mese, săli de conferințe, absolut tot ce este necesar pentru un campus integrat.
Constituirea Consorțiului regional integrat pentru învățământ dual Maramureș va fi realizată printr-un parteneriat între Consiliul Județean Maramureș – Universitatea de Vest Vasile Goldiș  - Liceul Tehnologic de Transporturi Auto Baia Sprie – Liceul Tehnologic Transilvania.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.