• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 18 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 29 August , 2022

Ionel Bogdan: 103 milioane de lei pentru achiziționarea de echipamente de ultimă generație la Aeroportul Internațional Maramureș

Aeroportul Internațional Mara­mureș este foarte important pentru dezvoltarea și creșterea economică a județului, motiv pentru care Consiliul Județean Maramureș a votat un nou proiect - „Creșterea gradului de siguranță și securitate a Aeroportului Internațional Mara­mureș prin achiziționarea de echipamente specifice”. Proiectul este în valoare de 103 milioane de lei, TVA inclus, și prevede achi­ziționarea de materiale necesare pentru dezvoltarea infrastructurii aeroportuare a județului.

Echipamentele achiziționate vor garanta securitatea și siguranța aeroportului, contribuind astfel la dezvoltarea Aeroportului Mara­mureș prin creșterea gradului de utilizare a acestuia.

Proiectul va fi depus spre finanțare săptămâna viitoare, prin Programul Operațional Infrastructură Mare – POIM – iar durata de reali­zare a investiției este de 15 luni de la semnarea contractului de finanțare.
Un alt proiect important pentru dezvoltarea Aeroportului Interna­țional Maramureș este construirea unui nou terminal de pasageri. Pentru realizarea acestui proiect, Consiliul Județean Maramureș a depus deja o cerere de finanțare în luna aprilie 2022, iar în prezent se află în licitație publică. Noul terminal va avea o capacitate de 450 de pasageri pe oră, o suprafață totală de 12.209 metri pătrați, iar termenul de finalizare a acestuia este de doi ani. Valoarea estimată a proiectului este de 138,12 mi­lioa­ne de lei, TVA inclus, și se va finanța tot prin Programul Opera­țional Infrastructură Mare.

Odată cu realizarea noului terminal, zona aeroportuară se va dezvolta și prin construirea unor facilități precum: o parcare pentru autoturisme - 450 locuri, parcare microbuze - 10 locuri, parcare autocare - 8 locuri, parcare VIP şi business, zonă pentru staționarea taxiurilor, zonă pentru stația de autobuz - 2 locuri, zonă cargo şi un hotel.
Ionel Bogdan, președintele admi­nis­trației județene, a vorbit despre importanța pe care o are Aeroportul Maramureș și dezvoltarea acestuia pentru județ: „Proiectele care vizează dezvoltarea Aeroportului Internațional Maramureș sunt foarte importante, de aceea încercăm să atragem orice sursă de finanțare pe care o putem avea la dispoziție.
Acest proiect este complementar proiectului pentru noul terminal de pasageri la Aeroportul Interna­țional Maramureș, iar astfel avem proiecte în valoare de peste 40 de milioane de euro pentru dezvoltarea aeroportuară.
Modernizarea și creșterea gradului de utilizare a aeroportului va aduce în Maramureș mai mulți turiști, mai multe investiții și, implicit, creștere economică și o viață mai bună pentru maramureșeni”.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.